Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sijoittuisit kärkisijoille Unelmavävy-kilpailussa, Aleksi Eskelinen?

Viikkosavon Viikon väitteet -sarjassa esitetään tolkuttomia väitteitä. Tällä kertaa väitteisiin vastaa Kuopion kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Suomen Olympiakomitean asettama raati on valinnut yhdeksi Vuoden urheiluseura 2020 -ehdokkaaksi Puijon Pesiksen, jonka puheenjohtajana toimit. Sanomattakin on selvää, ketä tästä on kiittäminen.

Sanomattakin on selvää, että kiitos kuuluu koko seuraväelle! Erityisen iloinen olen pitkäaikaisten talkoolaistemme ja kannattajiemme puolesta. Vastuullani on johtaminen, suunnan näyttäminen ja strategia, mutta yhtäkään kerhoa en ole ohjannut tai joukkuetta valmentanut. Talkoovuoroihinkin ehdin harvakseltaan.

Olet jo kahtena jouluna toiminut vapaaehtoisena joulupukkina vähävaraisissa lapsiperheissä. Tätä et tietenkään myönnä ääneen, mutta äänten kalastelustahan tässäkin tempauksessa on kyse.

Joulupukilla on niin valtaisa kannatus, ettei lisä-ääniä kaivata! Yalen huippuyliopiston hyvinvoinnin tiede -kurssilla opetetaan, että kiltteys – ystävällisten tekojen tekeminen muille ihmisille – on tutkitusti eniten ihmisten omaan onnellisuuteen vaikuttava asia. Sikäli hyväntekeväisyys joulupukkina on siis itsekästä, että saan siitä hyvän joulumielen ja onnellisuutta itselleni. Ja toivottavasti samalla muillekin.

Olet mukavan miehen maineessa, mutta politiikassa osaat olla myös yllättävän tiukka.

Ystävällisyys ei maksa mitään ja yhteistyössä saa enemmän aikaiseksi. Päätöksenteossa pyrin kyllä puolustamaan ja perustelemaan kantaani loogisesti. Mutta niin tiukkaa vääntöä ei vielä ole ollut, että pesäpallomailalle olisi tullut käyttöä…

Annika Saarikon esiintymistyyli on mielestäsi hieman ärsyttävä, mutta tätä et tietenkään voi sanoa ääneen.

Tunnen Annikan yhteisistä ammoisista keskustanuorten ajoistamme lähtien ja hän on aivan huipputyyppi! Annika on sydämellinen, älykäs ja osaa sanoittaa asioita ihailtavalla tavalla. Kieltämättä siis ärsyttävän hyvä!

Kevään vaaleissa sloganisi voisi olla: Yksikään kylä ei ole niin pieni, etteikö sinne kannattaisi rakentaa omaa kyläkoulua.

Ja vieläpä oman kylän puuhirsistä! Totta puhuen, olen ollut päättämässä kyläkoulujen lakkauttamisesta, mukaan lukien oma lapsuuden kouluni, sekä puolustamassa kyläkouluja. Pyrin arvioimaan kouluverkostopäätöksiä kokonaisuutena ja monelta kantilta, oppilaiden, perheiden ja alueiden näkökulmasta. Politiikassa pitää olla realismia sekä tulevaisuudenuskoa ja arvopohjaisuutta.

Kirjoitit maaliskuussa 2017 blogin otsikolla Peukku Finnpulpin etenemiselle. Enää et tällaista blogia uskaltaisi kirjoittaa.

On äärimmäisen tärkeää, että Suomessa, myös sisämaassa, on teollista toimintaa. Kannatan Finnpulpia, mutta en hinnalla millä hyvänsä. Kallaveden tila tulee turvata. Luotan ympäristöviranomaisten arviointiin lupaehdoissa.

Kannatusmittaukset näyttävät keskustalle kylmää kyytiä. Tämä ahdistaa sinua enemmän kuin tohdit ääneen myöntää.

Ajoittainen lumipesu virkistää ja vuoristoradallakin on kivaa. Politiikassa sellainen kannatus saadaan mikä ansaitaan. Toki voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen.

Jos joku järjestäisi Pohjois-Savon Unelmavävy -kilpailun, sijoittuisit siinä kärkisijoille.

Anoppiehdokkaat voivat ilmoittautua arviointitoimikuntaan.

Toimit kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtajana, mutta tavoitteesi on vielä istua kaupunginhallituksen puheenjohtajan pallilla.

Istuva puheenjohtaja on minua huomattavasti pidempi ja omaa karaten mustan vyön. Ei passaa lähteä haastamaan, ainakaan julkisesti…

Elämä ilman politiikkaa on merkityksetöntä elämää.

Elämä ilman ystäviä ja rakkautta on merkityksetöntä elämää. Pesäpalloa unohtamatta.

Mielestäsi keskusta on ihan väärässä paikassa vasemmistohallituksessa, mutta maakuntauudistuksen läpivienti on niin tärkeä asia, että sen vuoksi kaikki muut hankkeet ovat toissijaisia. Siispä on parempi pysyä loppuun asti hallituksessa.

Voe tokkiinsa, oppositiossa olisi kyllä ihanan helppoa olla yksin oikeassa ja haaveilla maakunnista! Mielestäni äänestäjät osoittivat keskustalle huilivuoron viime eduskuntavaaleissa ja vastustin hallitukseen menoa. Mutta kun päätös on tehty, pulinat pois, ja tehtyjen ratkaisujen takana seisotaan.

Liityit marraskuussa Instagramiin ja ensitöiksesi postasit itsestäsi kuvan, jossa istut rennosti metsän reunalla. Luot tietoisesti itsestäsi henkilöbrändiä maalaishenkisestä, mutta modernista kaupunkilaisesta.

Minulla on ollut koko aikuisikäni koti sekä kaupungissa että maaseudulla, joten olen elänyt monipaikkaisesti jo pitkään. Nautin siitä suuresti, että saan ammentaa kaupungin ja maaseudun parhaista puolista. Some-minäni vastaa siis kummallisen paljon omaa itseäni.

Olet pitkän linjan poliitikko: Isäsi, ukkisi ja isoukkisi toimivat aikoinaan kaikki kunnallisissa luottamustehtävissä. Perinteiden noudattaminen on tärkeää myös puoluevalinnassa.

Tärkein oppimani perinne on karjalanpiirakoiden syöminen, kiitos evakkomummoni! On kunnia jatkaa suvun perinteitä ja arvostan suuresti juuriani sekä erityisesti isältäni saamaani esimerkkiä. Mutta mottoni on ollut "Tempora mutantur, nos et mutamur in illis" (lat.) eli ajat muuttuvat ja me muutumme niiden mukana.