Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sokoksen ravintoloita uudistetaan, Lippumäen kalliosuojan uusi sisäpalloilusali valmistui - Sakari Pääkkö ja Tiina Kaartinen kommentoivat viikon uutisia

Viikkosavon Viikko pinoon -palstalla vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Tällä kertaa uutisia kommentoivat Sakari Pääkkö ja Tiina Kaartinen.

Osuuskauppa PeeÄssä uudistaa Kuopion Sokoksen ravintolat talven aikana – uusia asiakaspaikkoja tulossa yli 120, Pikku Pietarin Pubin toiminta päättyy.

Sakari: Hienoa, että Kuopioon ja kaupungin keskustaan uskalletaan tehdä investointeja. Etenkin näin korona-aikana tarvitaan tulevaisuuden näkymiä.

Tiina: Kaikki toimet, jotka lisäävät työllisyyttä kaupungissa ovat positiivisia. Samoin on hyvä, että torin vierelle tulee lisää toimintaa sekä uusia ruokapaikkoja ja näin ollen kaupungin keskustan vetovoima lisääntyy. On positiivista, että PeeÄssä satsaa ravintolatoimintaan korona-ajasta huolimatta ja näkee tulevaisuuden mahdollisuudet. Toivon, että kaupunkilaiset käyvät näissä uusissa ruokapaikoissa, mutta eivät unohda pieniä, viihtyisiä kaupungissa olevia ravintoloita.

Koronarokotukset alkoivat Kuopiossa, mutta Kuopion kaupungin terveysjohtaja Pertti Lipposen mukaan riskiryhmäläistenkin rokottaminen voi venyä jopa kesään (SS 30.12.).

Sakari: Harmi, että rokotusvauhti uhkaa jäädä Suomessa verraten hitaaksi. Toivottavasti saamme kevään aikana vielä uusia rokotteita markkinoille, jotta määrää saadaan kasvatettua.

Tiina: Uutinen on erittäin huolestuttava. Toivon, että tämä on vain terveysjohtajan pessimismiä, eikä faktaa tulevalle keväälle. Useat rokotevalmistajat odottavat rokotteiden virallista hyväksyntää, jonka jälkeen Suomeen ja meille Kuopioon tulee enemmän rokotteita. Ennen rokotteen saamista meidän on tärkeä noudattaa viranomaisten rajoituksia ja ohjeita.

Lippumäen kalliosuojan uusi sisäpalloilusali valmistui – uimahallin peruskorjaus valmistuu kesällä.

Sakari: Todella hyvä uutinen! Sisäliikuntapaikkoja on tarvittu kipeästi lisää, tämä tulee helpottamaan seurojen ja harrastajien tilannetta. Uimahalliremontin jälkeen kaupungissa onkin Suomen uudenaikaisimmat uimahallit!

Harmi, että rokotusvauhti uhkaa jäädä Suomessa verraten hitaaksi.

Sakari Pääkkö

Tiina: Viime aikoina kaupunki on panostanut erilaisiin liikuntatiloihin. On hyvä, että paljon nuoria harrastajia liikuttavat salibandy ja futsal saavat uudet hyvät harjoitustilat. Kaikki eivät kuitenkaan harrasta joukkuelajeja ja on pidettävä huoli myös matalan kynnyksen kokoontumis- ja harrastuspaikoista.

Lääkäri ohjasi savolaismiehen omaehtoiseen koronakaranteeniin, mutta mies painuikin myyntihommiin Kuopion torille – juttu meni syyttäjälle asti (IS 29.12.)

Sakari: On todella harmillista, että ohjeistuksia jätetään noudattamatta. Onneksi tapauksessa ei käynyt mitään, mutta mitä jos henkilö olisikin saanut tartunnan ja tarttunut taudin toiseen ihmisen? Tässä jouduttaisiin punnitsemaan teon tahallisuutta, kun riski tartunnasta oli tiedossa.

Tiina: On todella vastuutonta toimintaa jättää noudattamatta lääkärin ohjeita. Vaikka tässä tapauksessa henkilöä ei määrätty viralliseen karanteeniin, niin hänen olisi mielestäni pitänyt noudattaa lääkärin ohjetta eikä mennä varsinkaan asiakaspalvelutyöhön. Korona-pandemiasta selviytyminen on jokaisen meidän vastuulla.

Presidentti Sauli Niinistö piti perinteisen uudenvuoden puheen – toivotti puheen lopuksi Jumalan siunausta.

Sakari: Niinistö puhui tapansa mukaan hyvin ja nosti esiin myös hankalia asioita. Erityisesti minua puhutteli kohta, jossa Niinistö totesi, että vaikka uuden kohtaaminen voi myös tuntua pelottavalta, niin paljon vaarallisempaa on ripustautua sellaiseen vanhaan, joka ei enää palaa.

On positiivista, että Peeässä satsaa ravintolatoimintaan.

Tiina Kaartinen

Tiina: Minusta on ihan luonnollista, että presidentti toivottaa Jumalan siunausta kansalaisille tulevalle vuodelle riippumatta siitä, mihin kuulija uskoo. Yhteiskunta tarvitsee suvaitsevaisuutta ja erilaisten näkemyksien hyväksymistä. Ei kenenkään luulisi loukkaantuvan tasavallan presidentin hyvää tarkoittavasta toivotuksesta.

Viikon kommentaattorit: Sakari Pääkkö on opiskelija ja Kuopion Kokoomuksen puheenjohtaja. Tiina Kaartinen on päiväkodin johtaja, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (sd.).