Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion Sokoksen taakse avattiin uusi ohjaus- ja neuvontapiste työttömille

Hiljakkoin avatussa Navigaattorissa on tarjolla työllistymiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

Kuopion Sokoksen taakse on avattu uusi työllisyyden ohjaus- ja neuvontapalvelupaikka Navigaattori. Paikan päälle voi mennä vapaasti arkisin kello 8–16 välisenä aikana kysymään neuvoja, vinkkejä ja ohjausta työllistymiseen liittyvissä asioissa. Paikan päällä on kaupungin työllisyyspalveluiden väkeä, erilaisia vierailevia asiantuntijoita ja esimerkiksi Sakkyn opinto-ohjaaja neuvomassa ja opastamassa työnhakuun ja ammatin valintaan liittyvissä asioissa.

– Navigaattori on matalan kynnyksen paikka ja tarkoitettu kaikille kuopiolaisille, jotka pohtivat työllistymiseen tai koulutukseen liittyviä asioita, palvelutoripäällikkö Laura Kukkonen sanoo.

Navigaattorin taustalla on kaupungin työllisyyspalvelun hallinnoima Työllisyyden palvelutori -hanke, joka on saanut kolmevuotisen ESR-rahoituksen. Navigaattorista on kuitenkin tarkoitus tulla pysyvä toiminto. Sokoksen taakse avattuun modernisti sisustettuun tilaan on tehty useita neuvottelu- ja ohjauspisteitä sekä tiloja ryhmä- ja yksilötyöskentelyyn. Tilassa on myös asiakkaiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita, joilla voi käydä asioimassa vaikka työ- tai koulutushakuihin liittyvissä asioissa.

– Jatkossa täällä on tarkoitus järjestää myös esimerkiksi pieniä luentoja, rekrytointitilaisuuksia ja muita työllistymisen edistämiseen liittyviä tapahtumia. Koronan sallimissa rajoissa, Kukkonen sanoo.

  Navi-gaattori on matalan kynnyksen paikka.

Laura Kukkonen

Jatkossakin työttömän työnhakijan tulee aina ilmoittautua TE-toimistoon. Kaupungin ylläpitämä Navigaattori toimii työnhaun tuki- ja ohjauspaikkana, josta saa monenlaisia neuvoja työnhakuun ja koulutusasioihin.

Navigaattori pitää sisällään nuorten Ohjaamon ja myös maahanmuuttajille suunnattua neuvontapalvelua.

– Meille voi tulla juttelemaan mistä tahansa työllisyyteen ja koulutukseen liittyvästä asiasta luotettavan ihmisen kanssa, Kukkonen sanoo.