Uusi showroom Puijonkadulle: "Toiveena on, että täällä voisi järjestää pieniä kulttuuritilaisuuksia"

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo avaavat Puijonkadulle showroomin, jossa on tarkoitus järjestää myös kulttuuritapahtumia.

Jaana Partanen ja Heikki Lamuosuo ovat avaamassa showroomia Puijonkadulle. Toinen kerroksista maalataan kultaiseksi, toinen hopeaksi. Minna Lyytinen
Aija Pirinen

Aija Pirinen

Taiteilija-arkkitehtipariskunta Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo tunnetaan julkisten rakennusten suunnittelusta ja taideteoksista. Heidän käsialaansa on muun muassa KYSin Kaarisairaalan julkisivutaideteos Evoluutio.

Nyt pariskunnan omistama Partanen & Lamusuo Oy on avaamassa Kuopion keskustaan showroomia, jonka on tarkoitus toimia paitsi yrityksen tuotteiden näyttelypaikkana, myös kulttuuritilana. Pariskunta on ostanut Puijonkadulta, ravintola Urbanin vastapäätä kahdessa kerroksessa olevan liiketilan, jota parhaillaan remontoidaan.

Palad Showroom sijaitsee Puijonkadulla ravintola Urbanin vastapäätä. Minna Lyytinen

Helmikuussa avattava Palad Showroom on ennen kaikkea yrityksen Palad-nimisen kalustesarjan esittelytila.

– Meidän oli vuosi sitten tarkoitus mennä Habitare-messuille esittelemään muunneltavia kalusteitamme. Koronan vuoksi messut peruuntuivat. Sitten tuli vastaan tämä liiketila ja päätimme toteuttaa pitkäaikaisen unelmamme omasta näyttelytilasta, Heikki Lamuosuo kertoo.

Tila toimii paitsi yrityksen suunnittelemien kalusteiden ja taiteen näyttelytilana, myös vuokrakäytössä.

– Toiveena on, että täällä voisi järjestää myös pieniä kulttuuritilaisuuksia, kuten konsertteja tai teatteriesityksiä. Jotkut teatteriryhmät ovat jo kyselleet tilaa. Isojen ikkunoiden ansiosta katsojat voivat katsella esitystä vaikka kadulta, Jaana Partanen sanoo.

Pariskunta haluaa tehdä myös tilasta itsestään eräänlaisen taideteoksen. Toinen kerroksista on maalattu kirkkaan kultaiseksi ja kellaritason tila puolestaan hopeaksi.

– Haluamme, että tila inspiroi ja kannustaa luovuuteen, Partanen sanoo.

– Tämä tila on meille kuin kaupunkiolohuone. Toivomme, että tulevaisuudessa tänne voisi kokoontua taiteen, tieteen ja kulttuurin pariin, pariskunta visioi.

Kommentoi