Puijon tuolihissin rakennustyöt alkavat kesällä 2022

Puijon alueen kehittäminen etenee. Hissikokonaisuudelle Euroopan aluekehitysrahaa.

Puijon alueen kehittäminen nytkähti tällä viikolla askeleen eteenpäin, kun Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä ilmoitti puoltavansa 815 000 euron Euroopan aluekehitysrahaston tuen myöntämistä Puijon hissikokonaisuuden rakentamiseen. Kokonaisuudessaan hanke maksaa 2,3 miljoonan euroa.

Kuopion kaupungin on tarkoitus rakentaa Puijolle uusi tuolihissi kesällä 2022.

Myös lakialueen pysäköintiä uudistetaan sopivaksi myös bussiliikenteelle ja luontoreittejä parannetaan liikuntarajoitteisille saavutettaviksi.

Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutisen mukaan uuden tuolihissin rakentaminen parantaa olennaisesti Puijon lakialueen palveluiden saavutettavuutta.

– Hissi antaa uuden väylän tulla ylös urheilulaakson suunnasta. Erityisesti sesonkiaikoina parkkipaikkakapasiteetista on ollut lakialueella pulaa. Uskon, että monille jo pelkkä hissinousu on ainutkertainen elämys, toteaa Juutinen tiedotteessa.

Puijon lakialueen yrittäjänä toimiva Pekka Niemelä Puijo Peak Oy:stä on iloinen hissiprojektin etenemisestä. Hän sanoo, että hissi on perusedellytys sille, että Puijon laella voi olla minkäänlaista talviurheilutoimintaa. Hissi mahdollistaa sen, että Puijon laelle menevät voivat parkkeerata autonsa myös urheilustadionin viereen.

Puijon laella parkkipaikkoja on vain rajallisesti.

– Viime heinäkuussa Puijon laella oli välillä kävijöitä niin paljon, että autojono ulottui välillä golfkentän risteykseen asti. Hissin ansiosta kävijät voivat parkkeerata autonsa alas ja nousta Puijolle tuolihissillä.

Puijo Peak on joulukuun lopusta asti järjestänyt Puijon tornin vieressä snow tube -mäenlaskua. Lipun maksaneita laskijoita on ollut satakunta päivässä. Niemelä sanoo, että mäenlaskun kaltaiset talviaktiviteetit ovat Puijon kehityksessä avainasemassa

– Tähän saakka Puijon alue on nojannut pitkälti kesäturismiin, eli tornin näköalojen katsomiseen. Talviaktiviteetteihin panostaminen on tärkeää, jotta alueelle saadaan ympärivuotista toimintaa

– Jos tulevaisuudessa saataisiin vielä Antikkalan rinnetoiminta käynnistymään, se olisi todella upea tilanne!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut