Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää bussimatkustajien upouudet odotustilat Kuopion Portissa – katso kuvat

Kuopion Portin B-vaihe valmistuu. Bussimatkustaijien odotustila siirtyy vanhasta linja-autoasemasta Kuopion Porttiin. Rakennukseen tulee 16 yritystä ja 79 asuntoa.

Kuopion asemanseudun palvelut paranevat tuntuvasti jo lähipäivinä, kun Kuopion Portin B-vaihe valmistuu. Rakennukseen tuleville yrityksille liike- ja toimistotilojen avaimet luovutetaan 29.1. Torniin muuttaville asukkaille huoneistot luovutetaan 1. helmikuuta.

B-vaiheeseen liittyy 17-kerroksinen tornirakennus, että matalampi 4-kerroksinen osa, johon tulee toimisto- ja liiketiloja.

B-osaan tulee kaikkiaan 16 yritystä. Tilassa avaa muun muassa pikaruokaravintola Barots. Tilassa on myös parturi, kukkakauppa, päiväkoti, fysioterapia, pankki ja erilaisia rakentamiseen liittyviä palveluita.

– B-vaiheen liiketilojen vuokrausaste on prosentteina 98,7. Rakennuksessa on enää yksi 32 neliön vapaa tila keskusaulan yhteydessä, aluejohtaja Risto Pekkarinen Laptilta kertoo.

Joukkoliikenteen käyttäjille palvelut paranevat tuntuvasti. Bussimatkustajien odotustila siirtyy parjatusta vanhasta linja-autoasemasta upouuteen odotustilaan Kuopion Porttiin.

– Kuopion kaupungin tilakeskus on vuokrannut meiltä odotustilat B-osasta. Siinä voi odottaa niin busseja kuin junia. Odotustilojen läheisyydessä on wc- ja ravintolapalvelut, sekä suuret joukkoliikenteen näyttötaulut, Pekkarinen kertoo.

B-osan tornitalossa on kaikkiaan 79 asuinhuoneistoa. Niistä myymättä on 20 kappaletta. Vapaina on vielä kolmioita ja neliöitä.

Kuopion Portin tiloissa avaa maanantaina 1.2. kello 7 myös Juhlapalvelu Remar Oy:n Ravintola Portti. Kahvila ja lounasravintola on auki maanantaista lauantaihin. Lounasaikaan tarjolla on liikelounasta ja salaattipöytä. Lisäksi ravintolasta saa monenlaisia mukaan otettavia annoksia ja smoothieta. Noin 200-paikkaiseen ravintolaan tulee myös kokoustila.

- Yhtiöllämme on myös Inkilänmäellä Lounasravintola Aika. Meillä oli tarve paremmille keittiötiloille ja Kuopion Porttiin saimme itsellemme räätälöidyt keittiötilat. Näin pystymme keskittämään juhlapalvelucateringin Kuopion Porttiin, yrittäjä Minna Kananen kertoo.

Kuopion Portin B-osan 2. kerroksessa aloittaa ensi maanantaina myös Verkanappulat Oy:n päiväkoti Nappulaportti.

Päiväkodin johtajana juuri aloittanut Marja-Leena Kasurinen sanoo, että alkuvaiheessa päiväkodissa aloittaa 10 lasta ja uusia lapsia mahtuu mukaan.

– Tilaa on noin 66 lapselle.

Päiväkodin aidattu leikkipiha sijaitsee parkkitalon katolla 4. kerroksessa.

Kuopion Portin viimeisen, eli C-vaiheen rakentaminen käynnistyi kesällä. C-osaan tulee 15-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa. C-osaan on tulossa muun muassa K-Supermarket. C-vaiheen on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

JUTTUA PÄIVITETTY 26.1.2021 klo 19.53: Lisätty Ravintola Portista kertova osuus.