Viikkosavo näytti kuopiolaisjulkkisten kuvia kaupunkilaisille ja selvitti kenen kasvot ovat tutut ja kenen eivät: ”En ole ikinä kuullut tai nähnytkään”

Viikkosavo näytti kuopiolaisjulkkisten kuvia kaupunkilaisille ja selvitti keitä he tunnistavat.

Juhani Ihalainen kädessään idolinsa Marco Hietalan kuva, jonka tunnistamiseen ei arvaten kauan mennyt. Minna Lyytinen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

”Jaaha, täysin tuntematon mies. Oisko joku bisnesmies tai muu vaikuttaja? Pankki- tai vakuutusalalla? En kyllä ole ikinä nähnytkään koko henkilöä,” pohtii kuopiolainen Juhani Ihalainen katsoessaan lääkäri ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelän kuvaa.

Myöskään kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen kuva ei nosta mieleen nimeä, vaikka kasvot tutuilta näyttävätkin. Sen sijaan Kasper Kapasen ja Marco Hietalan Ihalainen tunnistaa heti.

– Kaupunginjohtaja saisi kyllä näkyä enemmän kansan keskuudessa ja tämähän on se Kapasen poika. Ja itse sekä puoliso ollaan aika kovia Marco-faneja ja on kyllä myönnettävä, että hänen lähtönsä Nightwishista tuli yllätyksenä, mies kommentoi kolmea muuta kuvaa.

Kyösti Laakkoselle monet henkilöt olivat tuttuja, kun hän kuuli heidän nimensä. Minna Lyytinen

Sokoksen ”kongista” tavoitettu Kyösti Laakkonen katsoo Pirhosen kuvaa, ja miettii, ettei ole nähnyt miestä aikaisemmin.

– Voisiko olla kaupunginjohtaja, meidän piäukko? hän heittää ja nimen kuultuaan toteaa sen tutuksi.

Jaa, vai tämä on se Kepulistin Kivelä?

Kasper Kapasta Laakkonen arvelee heti urheilumieheksi. Ensin hän pohtii olisiko nuorukainen jalkapalloilija. Kun Laakkonen kuulee jääkiekkoilijan nimen, muistaa hän heti Sami Kapasen. Sen sijaan Antti Kivelän kuva ei soita minkäänlaisia kelloja.

– Jaa, vai tämä on se Kepulistin Kivelä, Laakkonen naurahtaa kuultuaan nimen.

Marco Hietalaa Laakkonen epäilee tanssijaksi ja sen jälkeen Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestariksi. Kun hän kuulee, kuka kuvassa on, muistaa mies heti viime viikkojen otsikot.

– Niin, tämähän erosi siitä yhdestä yhtyeestä! Nimi on kyllä tuttu.

Vain muutaman vuoden Kuopiossa asunut Sofia Lounasto tunnisti Kasperi Kapasen nopeasti. Minna Lyytinen

Pari vuotta Kuopiossa asunut Sofia Lounasto epäilee kaupunginjohtaja Pirhosta kansanedustajaksi, eikä halua arvella muuta. Kuullessaan kenestä on kyse, hän sanoo suoraan, ettei ole aikaisemmin kuullut miehestä. Kasper Kapasen hän sen sijaan tunnistaa heti.

– Jääkiekkoilija on hän, mutta tästä toisesta ei ole mitään käryä. Olisiko apulaiskaupunginjohtaja?, Lounasto pohtii katsoessaan Kivelän kuvaa.

Marco Hietalan hän tunnistaa lyhyen pohdinnan jälkeen.

– Tämä mies voitti sen Masked Singer -ohjelman. Onko Marco Hietala?

Leena ”Leni” Heikkisellä kuvat oli äkkiä käyty läpi. Tosin Antti Kivelän kohdalla hänkin empi pitkään. Minna Lyytinen

Kuopion kirjastokahvilan entinen yrittäjä Leena ”Leni” Heikkinen nappaa kuvat kirjaston aulassa käteen ja vastauksia alkaa tippua.

– Jarmo Pirhonen, Kasperi Kapanen, Marco Hietala.

Kivelän kohdalla empii Lenikin ja ei muista miehen nimeä. Kun se kerrotaan hänelle, tietää Leni hänet heti.

– No Antti Kivelä tietenkin, hän huudahtaa.

Viikkosavo näytti tuttujen kuopiolaisten kuvia kaupunkilaisille ja kysyi tunnistavatko nämä heitä. Tulosteina torikierroksella matkassa oli kaupunginjohtaja Jarmo Pirhosen, jääkiekkoilija Kasper Kapasen, aiemmin mainitun Antti Kivelän ja muusikko Marco Hietalan kuvat.

Leikkimielisessä kyselyssä ihmiset tunnistivat erityisen hyvin Marco Hietalan ja Kasperi Kapasen. Kaupungin johto sen sijaan oli monelle tuntematon.

Olisiko Kivelän ja Pirhosen siis hyvä jalkaantua kansan pariin useammin vai olisiko ratkaisuna sittenkin sivu-ura musiikkibisneksessä?

Kommentoi