Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sami Kapanen peruu kuntavaaliehdokkuutensa

Kuopion kokoomus ei ole vielä virallisesti antanut kuntavaalien ehdokasnimiluetteloa julkisuuteen. Entisenä jääkiekkoilijana tunnettu Sami Kapanen (47) kuitenkin antoi Savon Sanomille 3.9. näyttävän uutisen omasta ja vaimonsa Satu Kapasen ehdokkuudesta kevään kuntavaaleissa.

Nyt kuitenkin Kapanen on perunut ehdokkuutensa. Hänen vaimonsa Satu kuitenkin jatkaa kokoomuksen listoilla. Kapanen itse kertoo Viikkosavolle, että hän oli jo vuosia pohtinut osallistumistaan politiikkaan. Nykyisin hän toimii jääkiekossa pelaaja-agenttina.

– Olen pohtinut kumman valitsen, kiekon vai politiikan. Päädyin kuitenkin edelleen pysymään tiukasti jääkiekon puolella. Pelaaja-agenttina matkustan paljon ja politiikka toisi ajankäyttöongelmia. Löysin rantein en halua osallistua politiikkaan. Jos en pystyisi olemaan politiikassa tosissani ja tekemään poliittista työtä kunnolla, se olisi äänestäjien pettämistä, puntaroi Kapanen.

Kapasen ajankäytön hallintaa vaikeuttaa vielä se, että hän toimii kanava C Morella SM-liigan asiantuntijatiimissä. Tunnettuna henkilönä Kapasta on spekuloitu myös kansanedustajaehdokkaana.

– Nyt näyttää siltä, että kaiken työenergiani laitan jääkiekkohommiin ja C Moren tuotantoon. Mutta ei pidä sanoa koskaan ”ei koskaan” myös näissä politiikan kysymyksissä Kapanen sanoo.