Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkauden uusi kaupunginjohtaja: ”Entiseltä ammatiltani olen puuseppä”

Varkauden uusi kaupunginjohtaja Joonas Hänninen aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa.

Millä mielin aloitat uudessa tehtävässäsi?

Aloitan Varkaudessa hyvillä mielin. Aloittaminen huhtikuun alussa hieman ennen uuden valtuuston aloittamista on ajankohtana erinomainen. Yhtäaikainen jakso nykyisen kaupunginjohtajan kanssa antaa hyvän mahdollisuuden perehtyä ja päästä tehtäviin sisään.

Olet tehnyt gradusikin pienten kuntien johtamisesta. Oletko jo nuoresta asti haaveillut kaupunginjohtajan tehtävästä?

Johtaminen alkoi erityisesti kiinnostaa varusmiespalveluksen aikana. Tuolloin pystyi konkreettisesti näkemään, että johtamisella ja siinä tehtävillä valinnoilla on oikeasti suuri merkitys. RUK:n aikana päätin, että haluan suunnata jatko-opinnoissa erityisesti johtamisopintojen pariin. Opintojen alkuvaiheessa huomasin, että yhteiskunnalliset asiat tuntuivat omilta. Suuntautuminen kuntapuolelle syveni työelämään siirtymisen ja loppuopintojen merkeissä.

Mikä kaupunginjohtajan tehtävässä kiehtoo?

Kuntapuoli on hyvin laaja-alainen kokonaisuus ja siellä työskentelee laajasti eri alojen asiantuntijoita. Myös kuntalaisten tarpeet ovat moninaiset ja kaupungissa tehtävät päätökset koskettavat usein läheltä meidän kaikkien arkielämää. Teen mieluusti töitä moninaisessa toimintaympäristössä, jossa jokainen päivä on erilainen ja ratkaistavat asiat ovat ihmisille merkityksellisiä.

Millaisen kaupunginjohtajan Varkaus sinusta saa?

Monipuolisen kuntapuolen ammattilaisen. Minulle on tärkeää tehdä pitkäjänteistä ja strategisesti linjakasta johtamista ja päätöksentekoa.

Millainen kaupunki Varkaus mielestäsi on ja mihin suuntaan Varkautta pitäisi mielestäsi kehittää?

Varkaus on vetovoimainen kaupunki, jonka teollinen historia ja alueen vahva osaaminen muun muassa energia- ja metsäteollisuudessa luovat tukevan pohjan tulevaisuudelle. Kaupungin ja seudun tulevaisuuden menestyksen takaamiseksi tarvitsemme aktiivista, määrätietoista ja koko alueen yhteistä edunvalvontaa ja kehittämisotetta. Investointimahdollisuudet, työvoiman saatavuus, laadukkaat koulutuspaikat, hyvä saavutettavuus, nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet sekä houkuttelevat palvelut ovat avaimia tulevaisuuden menestykselle.

Mikä on paras paikka Varkaudessa?

Henkilökohtaisesti viihdyn hyvin Pirtinvirran ympäristössä. Se on mielestäni erittäin miellyttävä paikka, jossa yhdistyy luonnon elementit sekä kaupunkiympäristö. Se on myös hyvin saavutettavissa.

Millaisia ihmisiä varkautelaiset mielestäsi ovat?

Helposti lähestyttäviä ja rentoja, joiden kanssa on helppo jutella erilaisista asioista.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Kuntajohtajan työ on hyvin kokonaisvaltaista, mutta vapaa-aikani vietän pääosin perheen, ystävien ja harrastusten parissa.

Olet kotoisin Lapista Sallan kunnasta. Oletko enemmän lappilainen vai savolainen?

Juuret ovat edelleen Lapissa, mutta elinpiiri ja elämä on nykyään Savossa, joten kovaa vauhtia olen savolaistumassa.

Missä näet itsesi 5 vuoden kuluttua?

Johtamassa kehittyvää Varkauden kaupunkia.