Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennusteollisuuden aluepäällikkö Kimmo Anttonen haluaa puhua rakkaudesta

Rakennusteollisuus RT:n aluepäällikkö Kimmo Anttonen ei ole ihan tavallinen miehisen alan edustaja. Työnsä ohella pitää Rakkauden rakennusinsinööri -blogia.

Rakennusteollisuus RT ry:n aluepäällikkö Kimmo Anttonen on tehnyt pitkän uran rakennusalalla. Hän on muun muassa vastannut Savonialla rakennusmestarikoulutuksesta ja ollut YIT:llä vastaava työnjohtaja. Nykyisessä työssään RT:n aluepäällikkönä hän pyrkii parantamaan rakennusteollisuuden liiketoimintaedellytyksiä sekä rakennetun ympäristön toimivuutta ja laatua.

Anttonen ei ole aivan tyypillinen miehisen alan edustaja. Hän nimittäin puhuu avoimesti pehmeistä arvoista, feminiinisestä energiasta, parisuhteista ja sielun yhteydestä. Näistä teemoista hän kirjoittaa Rakkauden rakennusinsinööri -blogissaan sekä parhaillaan työstön alla olevassa runo- ja elämäntaitokirjassaan.

Anttonen kertoo pikkupojasta asti tunteneensa voimakasta kiinnostusta elämän syvimpiin kysymyksiin. Mitään uskontokuntaa hän ei ole kokenut omakseen, vaan luottaa omaan sisäiseen ääneensä.

– Uskon, että koko ihmiskunta kasvaisi ja voisi paremmin, jos pääsisimme kaikki lähemmäs omaa sieluamme, Anttonen sanoo.

Anttonen kokee työnsä rakennusalan näköalapaikalla intohimoksi. Hän mietti pitkään, uskaltaako näkyvässä tehtävässä toimiessaan puhua ääneen niinsanotuista pehmeistä arvoista. Reilu vuosi sitten hän päätti rohkaistua ja alkoi kirjoittaa ensin ajatuksiaan blogiin. Nyt hän puhuu ajatuksistaan luontevasti myös työyhteyksissä. Hänen mielestään yhteiskunnan näköalapaikoille tarvittaisiin enemmän avointa puhetta elämän merkityksestä.

Hän itse haluaa esimerkillään tuoda maskuliiniselle alalle ripauksen feminiinisyyttä.

Meillä jokaisella on omat kasvukivut ja hankalat asiat elämässä.

Kimmo Anttonen

– Uskon, että koko maailmanrauha perustuu maskuliinisen ja feminiinisen energian tasapainoon. Feminiinisyyteen liittyvä herkkyys on ihmiselle vahvuus. Itse olen hyvin herkkä, minkä ansiosta osaan tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Mutta toisaalta myös herkkyyteni vuoksi rasitun helposti sosiaalisissa tilanteissa. Siksi itsensä tunteminen ja tasapainon pitäminen on kaikessa tärkeää.

Anttosen mielestä ihmisten tulisi pyrkiä kasvamaan lähemmäs sieluaan ja kasvattaa sisällään olevaa rakkautta. Tämä onnistuu keskittymällä hyvyyteen ja tulemalla tietoiseksi omasta egostaan.

– Egon tarpeet ovat pohjattomat, niitä ei voi tyydyttää. Ego haluaa aina lisää, sille ei mikään riitä. Vaikka olisit miljonääri, ego ei ole tyytyväinen, sillä aina on olemassa joku toinen miljonääri, joka on vieläkin rikkaampi.

– Ego uskottelee meille, että joku ulkopuolinen asia tuo ihmiselle onnen. Mutta se ei pidä paikkaansa. Mikään ulkopuolinen asia ei voi tuoda onnea, onni tulee vain sisältämme.

Anttonen pohtii, että jokaisen ihmisen kasvun edellytys on se, että uskallamme kohdata kipumme silmästä silmään. Hän itse pyrkii tulemaan tietoiseksi omista kipupisteistään ja puhumaan myös niistä ääneen. Hän on kirjoittanut blogissaan avoimesti muun muassa parisuhteittensa päättymisestä ja takavuosien alkoholismistaan.

Toki monien voi olla vaikea ymmärtää näitä asioista.

–Olen raitistunut alkoholisti, hän toteaa.

– Meillä jokaisella on omat kasvukivut ja hankalat asiat elämässä. Niistä kasvamme yli vain kohtaamalla ne avoimesti. Itse olen työstänyt omia kasvukipujani terapiassa.

Miten Anttosen varsin avoimiin ja syvällisiin puheisiin sitten reagoidaan miehisellä rakennusalalla?

– Yllättävän vähän on tullut mitään kriittistä palautetta. Mutta toki monien voi olla vaikea ymmärtää näitä asioista. Itse ajattelen, että en voi olla muuta kuin oma itseni. Haluan puhua ääneen ajatuksistani.