Huvipuistoja, metsää ja pizza-automaatti - lue millainen olisi lasten unelmien Kuopio

Lasten unelmien Kuopiossa olisi huvipuistoja, paljon metsiä ja kaikilla hyvä olla. Tämä kannattaa päättäjien lukea.

Huvipuistoja, uimarantoja, paljon metsiä, korkeita pilvenpiirtäjiä, pizza-automaatteja, palvelurobotteja, kissoja ja koiria, eläinpuistoja, virtuaalimaailma, fossiilittomalla polttoaineella kulkevia ajoneuvoja, autolautta, halvempia polkupyöriä, kaikilla olisi hyvä olla, ei kiusattaisi eikä roskattaisi luontoa.

Siinäpä muutama ajatus, joita syntyi, kun lapset pääsivät miettimään, millainen olisi heidän unelmiensa Kuopio. Viikkosavo pyysi Kuopion kristillisen yhtenäiskoulun nelosluokkalaisia miettimään, mikä Kuopiossa on hyvää, miten he kehittäisivät kaupunkia ja millainen olisi heidän unelmiensa Kuopio.

Koulun pihalla ensimmäisenä ajatuksiaan esittelee Jaakko Tuomikoski.

– Olen piirtänyt tähän metaanilaitoksen, jossa voisi tankata autoja metaanilla. Sen katolla on sammalkerros, jossa kasvaa puita ja se samalla suodattaa pakokaasuja.

Jaakosta lähes koko Kuopio voisi olla kaupunkipuistoa, jossa olisi vähän selluloosan tuotantoon tarkoitettuja metsiä. Kaikki koneet kulkisivat metaanilla ja sähköllä, ja sähköä tehtäisiin tuulesta ja auringonvalosta. Lämpö saataisiin maalämpö- ja ilmalämpöpumpuista.

– Puijon tornin huipulla olisi tuulivoimala. Kukaan ei kiusaisi ketään. Unelmien Kuopiossa ei olisi köyhyyttä. Katujen varsilla olisi omenapuita, joista saisi vapaasti ottaa omenia.

Siellä olisi myös parveke, jota käyttääkseen tarvitsee avaruuspuvun.

Myös Emilia Esquedan mielestä Kuopiossa pitäisi olla enemmän metsää. Huvipuistokin olisi hänestä kiva. Talvella hirveästi lunta ja kesällä juoma-automaatteja ulkona sekä enemmän uimarantoja.

– Pyöriä myytäisiin halvemmalla. Olisi enemmän kauppakeskuksia, ja ravintoloita mistä saisi tacoja. Neulamäessä olisi laskettelumäkiä. Ei roskattaisi luontoa niin paljon ja tutustuttaisiin eri ihmisiin. Kuopion satamasta lähtisi autolauttoja. Puijolle voisi rakentaa perheseikkailupuiston.

Sanni Happosen unelmien Kuopiossa kaikilla olisi kavereita ja kivaa.

– Ja olisi kissoja, eläinpuistoja ja voisi pelata MSP- eli MovieStarPlanet-peliä.

Emilio Esquedasta taas Kuopio tarvitsee ehdottomasti 1000 kilometriä korkean pilvenpiirtäjän, jonka nimi olisi Mini Baby. Hän itse muuttaisi rakennuksen ylimpään kerrokseen.

Puijon tornin huipulla olisi tuulivoimala.

– Siellä olisi myös parveke, jota käyttääkseen tarvitsee avaruuspuvun.

Ystävykset Allan Svartsh ja Eetu Turunen esittelevät piirustuksiaan yhdessä. Allan on piirtänyt komean kuvan Matkuksesta. Eetulla taas on kuva Puijon tornista, johon kulkee näköalahissi. Hänestä Kuopiossa voisi virtuaalinen pelihalli, raitiovaunuja ja metroja. Torin päällä voisi olla lämpökupu, joka pitää torin lämpimänä jopa talvisin. Matkuksella voisi sijaita vesipuisto ja Puijolla voisi olla myös eläintarha.

– Kuopioon tulisi myös palvelevia robotteja esimerkiksi ravintoloihin, kouluihin, kauppoihin ja torille oma info-robotti näyttämään paikkoja. Lisäksi voisi tulla ulkoilmaelokuvateatteri ja läpi vuorokauden auki olevia pizza-automaatteja ainakin kaksi.

Jade-Heloise Deladouchesta olisi ihanaa, jos kaikki voisivat saada ilmaisen koiran ja 2-metriä pitkän nallen.

– Voisi myös olla huvipuisto ja popcorn-kone.

Aurora Kirjavainen haluaisi Kuopioon retkeilypuiston ja enemmän luontoa.

– Ja, että kaikilla olisi kaikki hyvin.

Venla Virtasen Kuopiossa olisi paljon kauppoja ja uimahalleja, sekä kirjan muotoinen kirjasto ja jäätelön muotoinen jäätelökioski.

– Olisi paljon isoja taloja, ja myös kissan pään muotoinen talo, koska tykkään kissoista. Ja huvipuisto nimeltä Kitty Park.

Myös Kristiina Röger haluaisi Kuopioon huvipuiston.

 – Ja Kuopion yllä voisi olla sateenkaari.

Henna Lehtomäkikin haluaisi Kuopioon huvipuiston ja talon, josta saisi ilmaisia puhelimia.

– Sitten voisi olla koiria vapaana, jotta niitä saisi silittää. Ja sitten voisi olla MSP-talo ja lampi, jonka päältä menisi silta.

Myös Iida-Maria Koistinen haluaisi, että Kuopiossa olisi MSP-talo ja paljon koiria, kissoja ja hamstereita.

– Kaikkia eläimiä ja voisi olla myös huvipuisto.

Roosa Nykäsestä Kuopio on kaikin puolin täydellinen paikka, jos ei lueta mukaan Inkilänmäkeä. Kuopiossa hänestä paljon metsiä ja kivoja juttuja ovat muun muassa sataman apatiittikivet, Vänäri, keskustan ”moderni”, ”outo”, ”tavis” ja ”palatsi”, musiikkikeskuksen auditorio ja sali, Matkus ja oma koti.

– Bussit kulkevat ja toiminta pyörii. Covid-19 on tuonut haasteita. Silti Kuopio on Kuopio ja sillä hyvä. Asuinpaikkani Saaristokaupunki on hyvä paikka elää. On paljon metsää ja muuta sellaista.

P.S. Nämä ajatukset ovat opettajan, luokan ja lehden luvalla vapaasti Kuopion matkailun ja päätöksenteon hyödynnettävissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut