”Mies lähti Jynkästä, Jynkkä ei miehestä” – 17-vuotias Lorenzo Laakso teki biisin asuinpaikastaan

Lorenzo Laakso teki debyyttialbumilleen kappaleen asuinpaikastaan Jynkästä.

Kuopiolainen nuori muusikko Lorenzo Laakso (17) on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Jazzijäbä. Hiphop- ja jazzvaikutteita sisältävässä albumissa on 11 kappaletta, joista yksi on omistettu Laakson omalle asuinalueelle, Jynkälle.

Kappaleessa muun muassa lauletaan, että ”mies lähti Jynkästä, Jynkkä ei miehestä”.

Lorenzo on tehnyt kappaleen yhteistyössä Jasan, Kömmin ja Niko Novan kanssa.

– Ajattelin, että omista kotikulmista pitää tehdä biisi. Jynkkä on hyvä asuinpaikka. Tekemistä on nuorillekin. Täällä on hyviä skeittipaikkoja. Voisiko sanoa, että tällä paikalla on tunnearvoa, Lorenzo sanoo.

Muutaman viikon päästä 18 vuotta täyttävä muusikko opiskelee Konservatoriossa. Musiikkiharrastuksen hän aloitti lapsena trumpetinsoitosta. Lorenzon vanhemmatkin ovat musiikin ammattilaisia ja hänen omakin tähtäimensä on tulla ammattimuusikoksi.

Hiljakkoin julkaistu debyyttialbumi on ensimmäinen askel kohti ammattimaista musiikin tekemistä.

– Haluan tehdä musiikkia ja elättää itseni sillä. Tyylini painottuu hiphopiin, jazziin ja souliin.

Debyyttialbuminsa kappaleet Lorenzo on äänittänyt kotistudiossaan. Pääosa kappaleista on äänitetty Lorenzon vanhempien vaatekomerossa, missä on hyvä akustiikka. Sen sijaan Jynkkä-kappaleen äänitys on tehty studiolla Haapaniemellä.

– Tosin Niko Nova teki kappaleeseen omat osuutensa Helsingistä käsin, Lorenzo kertoo.

Lorenzon tekemällä Jazzijäbä-albumilla on myös kappale nimeltä Pessa – Pikkuhiljaa. Siitä on pari viikkoa sitten valmistunut myös musiikkivideo. Videota on kuvattu eri paikoissa Kuopiossa ja siinä esiintyy Lorenzo itse.

Videota on kuvattu muun muassa kirpputori Citypörssissä, Matkuksen pihalla, Kuvakukon edustalla ja Rauhalahden suunnalla. Videon voi katsoa YouTubesta.

– Se oli ensimmäinen oikea musiikkivideoni.

Lorenzo olisi halunnut järjestää debyyttialbumistaan levynjulkaisukeikan, mutta koronan vuoksi se siirtyy tulevaisuuteen.

Nuoren muusikon haaveena on Konservatorion jälkeen muuttaa Helsinkiin ja alkaa siellä rakentaa todenteolla omaa artistiuraa.

– Voisin kuvitella joskus palaavani Kuopioonkin, mutta juuri nyt pääkaupunki kutsuu. Helsinki on inspiroivampi paikka musiikin tekoon, sillä siellä on enemmän musiikin tekijöitä.

Katso Lorenzon Pessa - Pikkuhiljaa -kappaleen musiikkivideo TÄSTÄ.

Etusivulla nyt