Ari, Marianne, Marie ja Camilla Kärkkäinen viettävät paljon aikaa parvekkeella. Parvekkeelle tuotu puusohva on Arin isoukin siskon vanha sänky 1880-luvulta. Aija Pirinen

Parvekkeen merkitys korostuu korona-aikana

Pihlajalaaksossa asuvan Kärkkäisen perheessä lasitettu parveke on välillä etätyöpiste, välillä rentoutumistila.

Aija Pirinen

Aija Pirinen

Korona on tehnyt elämästä entistä kotikeskeisempää. Monet ovat innostuneet sisustamaan ja remontoimaan kotiaan. Näin on käynyt myös Pihlajalaaksossa asuvan Ari ja Marianne Kärkkäisen perheessä. Parhaillaan työstön olla on olohuoneen uudistus. Seinään on juuri ilmestynyt uusi tapetti ja vanha 60-luvun tuoli on parhaillaan verhoiltavana.

– Koti on meille tärkeä paikka. Tykkäämme olla kotona ja viettää täällä aikaa, Marianne sanoo.

Parvekkeelle on tuotu kaksi vanhaa poljettavaa ompelukonetta, joista on tuunattu pöydät. Sälekaihtimilla parvekkeen saa suojaan auringolta. Aija Pirinen

Kun kotona vietetään koronan vuoksi yhä enemmän aikaa, on myös pihan ja parvekkeen merkitys korostunut. Kärkkäiset muuttivat Pihlajalaakson kotiinsa kolme vuotta sitten ja heille yksi ratkaiseva tekijä asunnonvalinnassa oli hulppean kokoinen parveke.

Parveke on koko asunnon levyinen. Se onkin viimeisen vuoden ajan ollut koko perheen ahkerassa käytössä. Sitä käyttävät niin vanhemmat, kuin perheen 16-vuotias esikoinen Jenni että 8-vuotiaat kaksostytöt Marie ja Camilla.

– Kun viime kevään olin etätöissä, siirryin välillä töihin tuohon parvekkeelle, opettajana työskentelevä Ari sanoo.

Kun viime kevään olin etätöissä, siirryin töihin tuohon parvekkeelle.

Ari Kärkkäinen

Kevätaurinko lämmittää parvekkeen nopeasti lämpimäksi, joten parvekkeella pystyy viettämään aikaa keväästä pitkälle syksyyn. Kärkkäiset hankkivat parvekkeelle myös lämmittimen, mutta se on ollut vähällä käytöllä.

– Kesällä parveke on kuin yksi ylimääräinen huone. Me syömme Arin kanssa siellä välillä aamupalan yhdessä, Marianne sanoo.

– Viime keväänä meidän piti lähteä lomalle Kreikkaan, mutta koronan vuoksi se reissu peruuntui. Olemme sen sijaan olleet paljon parvekkeella, ja siellä onkin välillä tosi lämmintä. Totesimmekin, että parveke on kuin köyhän miehen etelänmatka, Ari nauraa.

Marie ja Camilla sanovat, että heidän lempipaikkansa parvekkeella on muhkea riipputuoli.

Kärkkäiset hankkivat parvekkeelle pienen sähkökäyttöisen suihkulähteen. Riipputuoli on kaksostyttöjen suosikkipaikka parvekkeella. Aija Pirinen

Kärkkäisten perhe on viihtynyt erinomaisesti Pihlajalaaksossa, jonne he muuttivat Särkiniemestä. He ihastuivat asunnon pohjaratkaisuun ja sijaintiin.

Pihlajalaaksossa Puijon luontopolut ovat aivan äärellä ja tytöillä on lyhyt matka Kettulan kouluun.

– Arvostimme myös sitä, että asunto on sopivan kokoinen, sopivan uusi ja siinä on hyvä huonejärjestys.

– Halusimme myös kerrostaloasunnon. Emme ole mitään pihanlaittoihmisiä, Marianne sanoo.

Etusivulla nyt