Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona toi ylimääräisen haasteen deittailuun: ”Koronan vuoksi en ole juurikaan käynyt treffeillä"

Kuopiolaiset Anniina ja Ari kertovat, millaista on olla sinkku korona-aikana.

Kuopiolainen Anniina Parviainen (34) on ollut sinkku viime kesästä asti. Eikä todellakaan pidä uudesta roolistaan yksineläjänä.

– Sanotaanko näin, että sinkkuus ei ole minua varten, Anniina toteaa.

Hän on 11- ja 8-vuotiaiden poikien äiti ja lapset ovat vuoroviikoin äidillään. Anniina kaipaisi parisuhdetta, mutta korona on selvästi vaikeuttanut uusiin ihmisiin tutustumista. Satunnaisia kohtaamisia ei juurikaan ole ja elämä on sinkuillakin rajoittunut pääosin oman kodin sisälle.

–  Onhan tämä aika haastavaa aikaa. Ei voi lähteä baariin tapaamaan ihmisiä. Ilman koronaan tulisi varmasti kierrettyä sinkkuystävien kanssa ravintoloissa. Sieltähän puolisoehdokkaan yleensä ovat löytyneet, Anniina sanoo.

Monen muun sinkun tavoin Anniinakin on kokeillut useampia netin seuranhakusivustoja. Tinderiin hän kyllästyi, kun huomasi, että siellä iso osa miehistä etsii vain yhden illan seuraa.

– Siellä oli kyllä aika päällekäyviä ja suoria ehdotuksia.

Ei viitsi sopia kenenkään kanssa tapaamisia, kun pitää varoa koronaa.

Anniina Parviainen

Tinderin sijaan hän on nykyään deittipalvelu Badoossa. Mutta netissä viestittely ei korvaa aitoja kohtaamisia. Anniina kokee, että ihmiseen tutustuminen vaatii kasvokkaista kohtaamista.

– Monetkaan miehet eivät osaa ilmaista itseään kirjallisesti.

– Koronan vuoksi en ole juurikaan käynyt treffeillä. Ei viitsi sopia kenenkään kanssa tapaamisia, kun pitää varoa koronaa. Pitäisi varmaan aina kysyä mieheltä etukäteen, että onhan sulla negatiivinen koronanäyte.

Anniina kokee, että vuoden jatkunut koronaeristäytyminen on vaikuttanut myös sosiaalisuuteen.

– Jatkuva kotona oleskelu on syönyt mielenkiintoa ihmisten tapaamiseen. Ylipäätään yksinäisyys on korostunut korona-aikana. Itse haalin valtavasti töitä niinä viikkoina, kun pojat ovat isällään, taksinkuljettajana työskentelevä Anniina sanoo.

Hän toivoo, että korona olisi pian ohi ja ihmisiä pääsisi taas tapaamaan vapaasti.

Samankaltaisia ajatuksia on kuopiolaisella Ari Paanalalla (49). Hän on Facebookissa toimivan Kuopion seudun treffitapahtumat -ryhmän toinen perustaja ja itsekin sinkku. Hän myös ideoi Kuopiossa toimineen Treffit taidemuseossa -tapahtuman yhdessä museon intendentti Marja Lounin kanssa.

– Korona on laittanut kaikki treffitapahtumat jäihin, hän sanoo.

Ennen koronaa Ari kävi viikoittain ravintoloissa tanssimassa. Sekin on ollut tauolla yli vuoden.

– Sanoinkin eräälle tutulle, että noinkohan sitä osaa enää edes tanssia.

Ari on Tinderissä, sekä Facebookin sinkkuryhmissä. Mutta Anniinan tavoin nettikeskustelut ovat jääneet muutamiin viestittelyihin.

– Kasvokkaisten tapaamisten järjestäminen on koronan vuoksi vaikeaa. Facebookin ”Korona-ajan sinkut” -ryhmässä on kyllä ollut hyvää keskustelua ja se on varmasti auttanut monta ihmistä.

Yksin ollessaan Ari käyttää aikaa pyöräilyyn. Kavereitaan hän myös tapaa aika ajoin.

– Kaveripiiri on tosin koronan vuoksi rajoittunut vain tärkeimpiin.

Hän kuitenkin ymmärtää hyvin koronatilanteen ja sen tuomat rajoitukset.

– Ehkä ymmärrys tilanteen vakavuudesta on auttanut jaksamaan. Pystyn kyllä jättämään tanssimiset sun muut pois, kun ymmärrän vallitsevan tilanteen.

Ari toivoo, että koronatilanne helpottaisi ja myös treffiryhmien tapaamisia pääsisi taas järjestämään.

– Kuopiossa järjestimme taidemuseon treffiporukan kanssa myös monenlaisia muita tapaamisia, kuten terasseilla ja iltanuotiolla istumista. Niitä olisin valmis koronan jälkeen järjestämään uudelleenkin.