Tasapuolistako?

Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kolumni

Hallitus laittoi ravintolat kiinni isossa osassa maata maaliskuun puolella ja sulku jatkuu ainakin 18.4. saakka. Ovet laitettiin säppiin myös Pohjois-Savossa, vaikka tilanne on alueella monella mittapuulla pysynyt rauhallisena.

Tarkoitusperät näillä rajoituksilla ovat tietenkin hyvät: Estää koronaviruksen leviäminen ja huolehtia sairaala- ja teho-osastopaikkojen riittävyydestä.

Vastakkainasettelua muutenkin raskaassa ilmapiirissä on hyvä välttää, mutta ei ole ihme, jos yrittäjät ja kansalaiset kokevat tilanteen paikkapaikoin hyvinkin epäreiluna.

En ihmettelisi jos, Rautavaaralla ja Tervossa (tartuntoja tilastoissa alle 0–4) vähän ”ketuttaa” sinnitellä noutoruoalla, kun samaan aikaan koko Etelä-Suomi matkaa pohjoiseen hiihtokeskuksiin bailaamaan vailla huolta huomisesta. Noin kärjistetysti.

Muista siinä sitten, että korona on yhteinen ja kaikkia koskettava kriisi, jossa jokaisen olisi tärkeää kantaa oma kortensa kekoon ja pyri itse tekemään parhaasi.

Ei ole ihme, jos yrittäjät ja kansalaiset kokevat tilanteen paikkapaikoin hyvinkin epäreiluna.

Tänä vuonna eivät ole Daruden Sandstormit soineet perjantaisin kannustaakseen ihmisiä pysymään kotona.

Eikä ihme. On vaikea pitää tsemppihenkeä yllä, jos on itse joutunut vuoden istumaan käytännössä kotona tai kituuttelemaan köyhyysrajalla, kun sa ihmisistä, elää ja matkailee kuin mikään ei olisi muuttunut. Siinä alkaa vähemmästäkin usko hiipua.

Mutta ainakaan Rautavaara ja Tervo eivät oletettavasti heti kuormita sairaanhoitoa.

Kirjoittaja on toimittaja.

Kommentoi