Uusi työ mielessä? - Kokeneet kuopiolaisrekrytoijat kertovat, miten erottua eduksi työnhaussa, lue vinkit

Aitous ja hyvät käytöstavat ovat valttia työnhaussa, sanovat Viikkosavon haastattelemat kokeneet rekrytoijat.

Mervi Okkonen muistuttaa, että työyhteisötaidot merkkaavat tämän päivän työelämässä. Okkosen kuva-arkisto
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Työelämä muuttuu huimaa vauhtia ja sen myötä myös työpaikoille halutaan yhä monipuolisempia osaajia. Viikkosavo kysyi muutamalta kuopiolaisrekrytoijalta, millaisia tekijöitä työpaikoilla nykyään haetaan ja kuinka voi itse erottautua edukseen lukuisten hakijoiden joukosta. Vastauksissa toistuu usein, kuinka nykyisessä työelämässä tarvitaan ennen kaikkea muutosvalmiutta ja työpaikoille halutaan ”hyviä tyyppejä”. Hyvällä tyypillä on hallussa paitsi rautainen osaaminen, ymmärrys työelämän pelisäännöistä, kyky toimia työyhteisön jäsenenä, halu tehdä työtä sekä opetella uusia taitoja ja tietenkin hyvä stressinsietokyky.

Mervi Okkonen HR Mentor Oy:stä sanoo, ettei vaadittava koulutus, pätevyys tai työkokemus yksin riitä tämän päivän työnhaussa, vaikka ne tärkeitä ovatkin. Työyhteisötaidot merkitsevät tämän päivän työelämässä.

– Hyvä tyyppi on kiteytettynä työntekijä, jolla on työelämän pelisäännöt hallussa, osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja jolla on halu tehdä työtä ja opetella uusiakin työn vaatimia taitoja. Myös stressinsietokykyä ja kärsivällisyyttä tarvitaan.

Eetu Salmela painottaa olemaan sekä hakemuksessa että haastattelussa aina oma itsensä. Salmelan kuva-arkisto

Samoilla linjoilla on myös KYSin rekrytoija Eetu Salmela. Hänen mukaansa yhä enemmän kiinnitetään huomiota myös henkilön kokonaisvaltaisempaan soveltuvuuteen. Eli mietitään myös ehdokkaan sopivuutta persoonan, työskentelytyylin ja motivaatiotekijöiden osalta tehtävään, tiimiin ja organisaatioon.

– Toki se ei tarkoita, että haetaan valmiiseen muottiin loksahtavaa ”kulttuurista mätsiä”. Sen sijaan pitäisi ymmärtää, mitä ehdokas toisi lisää työyksikön kulttuuriin. Voit olla paperilla huippuosaaja, mutta jos kanssasi ei ole mukava työskennellä tai organisaatiossa työskentelytyyli ei ole sinulle mieleen, niin tällaisista asioista homma voi helposti mennä ennen pitkään solmuun.

Aitous on valttia myös työnhaussa.

Go On Kuopion yrittäjä ja yksikönjohtaja Lasse Mönkkönen korostaa muutosvalmiutta ja halua kehittää omaa osaamista. Epävarmuuden sietäminen on korostunut erityisesti korona-aikana.

– Työelämätaidoissa korostuu nykyään entistä enemmän muutosvalmiudet, valmius oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan myös oma-aloitteisesti. Organisaatiomuutokset tuovat mukanaan muutoksia työnkuviin, teknologia kehittyy ja uusia ohjelmia ja ohjelmistoja tulee jatkuvasti -muutosta on kyettävä kestämään.

Lasse Mönkkönen vinkkaa kontaktoimaan kiinnostavia yrityksiä vaikkei niissä olisi rekryä käynnissä. Mönkkösen kuva-arkisto

Hakijoiden joukosta voi erottautua olemalla oma itsensä ja valmistautumalla ennakkoon. Rekrytoijat painottavat, miten tärkeää on, että hakija on hakemuksensa näköinen. Omalla aidolla persoonalla pääsee heidän mukaansa pitkälle.

– Ole oma itsesi. Se joko riittää tai ei. Jos se ei riitä, työpaikka ei ollut sinua varten ja ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Liika silottelu paljastuu joka tapauksessa ennen pitkään ja se voi kääntyä itseä vastaan pintaliimattuna. Ole aito oma itsesi ja argumentoi faktoilla osaamisesi, vahvuuksiesi sekä persoonasi osalta. Muuta et tarvitse, sanoo Salmela.

– Tunne itsesi, omat vahvuutesi ja heikkoutesi sekä kiinnostuksen kohteesi. Mieti mikä sinua motivoi työelämässä ja ole rehellinen sekä itsellesi että muille. Täydellistä ihmistä ei kukaan etsi, eikä sitä ole olemassakaan. Aitous on valttia myös työnhaussa, lisää Okkonen.

Jos työ ei tärppääkkään, ei sitä kannata ottaa henkilökohtaisesti, vaan ennemmin kysyä rekrytoijalta, miksi ei tullut valituksi.

– Aina voi kysyä jälkikäteen rekrytoijalta palautetta haastattelun sujumisesta ja saada myös mahdollisesti vinkkejä kuinka voisi parantaa hakemusta tai CV:tä. Kannattaa myös kontaktoida itseä kiinnostavia yrityksiä vaikka työtä ei olisikaan juuri silloin tarjolla. Parhaimmassa tapauksessa jää mieleen, ja sinuun otetaan yhteyttä kun rekrytointi on ajankohtaista, Mönkkönen vinkkaa.

Näin erotut jo hakuvaiheessa

Työn saadakseen täytyy päästä työhaastatteluun, ja sitä varten tarvitaan hyvä työhakemus. Miten erottua mahdollisesti kymmenien muiden hakemusten keskeltä?

– Hyvä työnhakemus on selkeä, joka vastaa työpaikkailmoituksessa esiin tulleisiin asioihin. On hyvä avata konkreettisten esimerkkien kautta mitä tarkoittaa esimerkiksi se, että tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa tai miten ahkeruus tulee sinussa esille, Okkonen summaa.

Tärkeää on myös pitää kyseiset työnhakulomakkeet ajan tasalla. CV:stä pitäisi löytyä olennaisin työkokemus ja koulutus. Suosittelijoita kannattaa myös aina kysyä, ja liittää heidän tietonsa CV:hen.

– Hyvä työhakemus on aina haettuun tehtävään räätälöity, mieti mitä tarjottavaa juuri sinulla on kyseiseen tehtävään ja yritykseen. Omaa osaamistaan kannattaa harjoitella sanoittamaan sekä jo hakemusta tehdessä, että etenkin tulevissa työhaastattelutilanteessa, sanoo Mönkkönen.

Jos kameran edessä olo ei pelota ylitsepääsemättömästi, kannattaa hakemukseen liittää maksimissaan 1–2 minuutin mittainen video, jossa kertoo itsestä tarkemmin, vinkkaa Salmela.

– Videossa ei kannata toistaa samoja asioita mitä CV:ssä ja hakemuksessa kertoo, vaan hyödyntää se rentoon itsensä esittelyyn. Videolla on helppo pyrkiä erottumaan muista hakijoista, kun hakemus saa kasvot ja äänen. Näin rekrytoijallekin tulee inhimillisempi vaikutelma ehdokkaasta. Ja turha hioa videosta monen oton jälkeen virheetöntä – puhehäiriöt tai virheet tekevät videosta inhimillisen ja pienet kauneusvirheet kuuluvat elämään.

Juttua muokattu 14.4.2021 klo 8.50 Korjattu Mervi Okkosen sukunimi oikeaksi, kohdissa joissa se oli muuttunut Olkkoseksi ja Okkolaksi. Lisätty myös kainalotekstin toiseksi viimeiseen sitaattiin sen kommentoija Lasse Mönkkönen.

Kommentoi