Padel-buumi kasvaa myös Kuopiossa

Kuopioon on nousemassa useita uusia kenttiä. Hiljakkoin perustetussa Padel Sawossa tiedetään, mikä padelissa viehättää.

Vielä muutama vuosi sitten juuri kukaan ei ollut kuullutkaan sanasta padel. Viimeisen vuoden ajan padel-kenttiä on noussut vauhdilla eri puolille Suomea ja lajin suosio kasvaa myös Kuopiossa. Ensimmäinen ulkokenttä avattiin 1,5 vuotta sitten Hiltulanlahden koulun pihalle. Vuosi sitten Bellanrantaan avattiin kaksi sisäkenttää ja kaksi ulkokenttää. Marraskuussa Kuopion Mailapelikeskus avasi puolestaan kolmen kentän padel-hallin Rauhalahteen.

Rauhalahden hallilla kotisalia pitää myös viime syksynä perustettu seura Padel Sawo. Seurassakin on huomattu, että padelin suosio kasvaa kaupungissa vauhdilla, vaikka eletäänkin poikkeuksellista korona-aikaa.

– Esimerkiksi täällä Rauhalahden hallissa padel-vuorot ovat todella kysyttyjä. Suosituimpina aikoina pelivuoroja saa vasta parin viikon päähän, seuran sihteeri Antti Lyytinen kertoo.

Monella padelin aloittaneella on taustaa jossain toisessa mailapelissä. Esimerkiksi seuran puheenjohtaja Roope Korhonen on entinen tennispelaaja ja ammattivalmentaja.

– En ole vuoteen pelannut lainkaan tennistä. Nykyään keskityn padeliin ja sitä tulee pelattua noin 10 tuntia viikossa, Korhonen sanoo.

Hallituksen jäsen Virpi Rautsialalla on puolestaan squash-taustaa.

Pelistä pääsee nauttimaan, vaikka olisi aloittelijakin.

Roope Korhonen

– Squash on melko vaikea laji, minkä vuoksi sen harrastajamäärät ovat pienet. Pelikavereita oli vaikea löytää. Minunkin naispuolinen pelikaverini oli Helsingissä asti, Rautsiala sanoo.

Padelin suosion kasvu perustuukin pitkälti pelin helppouteen. Sen voi aloittaa matalalla kynnyksellä ja peliin pääsee nopeasti mukaan vasta-alkajatkin.

– Padelia voi pelata höntsämeiningillä. Lisäksi padelin henkeen kuuluu se, että pelataan hyvällä mielellä. Se on hyvän tuulen peli, Rautsiala sanoo.

Padel kannustaa myös sosiaalisuuteen. Sitä pelataan nelinpelinä, ja uusille pelikavereille on aina kysyntää.

– Padelia voi pelata kuka vain, kellä maila pysyy kädessä. Pelaajien tasoerot eivät nelinpelissä korostu niin voimakkaasti, kuin monissa muissa mailapeleissä. Siksi pelistä pääsee nauttimaan, vaikka olisi aloittelijakin, Korhonen sanoo.

Padel Sawolla on suuret visiot tulevaisuuteen. Seurassa on tällä hetkellä lähes 60 jäsentä, mutta seurassa uskotaan, että jäsenmäärä kasvaa roimasti, kun aktiivinen toiminta koronan helpotettua päästään käynnistämään.

Seuran nimeen haluttiin Savo, eikä Kuopio, sillä seurassa uskotaan toiminnan laajentumiseen.

– Mielenkiintoista on nähdä, mikä tilanne padelin suhteen on vaikka viiden vuoden kuluttua. Esimerkiksi Tahkolla, Iisalmessa, Varkaudessa ja Siilinjärvellä on varmasti paljon potentiaalia lajin kasvuun, Rautsiala sanoo.

Koronatilanteen helpotettua seuran tavoitteena on järjestää monenlaista kilpailutoimintaa, myös kansallisia kilpailuja. Käynnistymässä on myös naisille suunnattua Lady Padel -toimintaa.

Valmennustoiminta on seurassa jo käynnistänyt. Seurassa on kaksi koulutettua padel-valmentaa, jotka järjestävät valmennusta Rauhalahden hallilla.

Padel Sawo ja Padel Club Finland Bellanranta ovat yhdessä perustaneet myös Kuopion Padelliigan. Pelaajia liigassa on tällä hetkellä 136. Liigan tarkoitus on aktivoida harrastusta ja auttaa löytämään uusia, oman tasoisia pelikavereita.

Fakta

Uusia padel-kenttiä tulossa

Kuopion Kumpusaareen rakentuu parhaillaan 6-kenttäinen padel-halli ravintola- ja saunapalveluineen. Entisen NHL-kiekkoilija Ville Leinon rakennuttaman keskuksen on tarkoitus valmistua loppukesästä.

Myös Väinölänniemelle rakennetaan ensi kesäksi kaksi padel-ulkokenttää. Hankkeen taustalla on muutamien kuopiolaisten yrittäjien perustama Padel Partners Oy.

Bellanpuisto Oy rakentaa Bellanpuistoon toukokuussa kaksi uutta padel-ulkokenttää nykyisten lisäksi. Ulkopelikausi käynnistyy 30.4.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut