Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPSin ex-tähdet maailmalla: Ilmari Niskanen autokoulussa, Petteri Pennanen odottaa perhettä Kaliforniaan

Ilmari Niskanen opettelee Saksassa ajamaan autoa, mutta lentää yksityiskoneella pelimatkansa. Petteri Pennanen odottelee perhettä Kaliforniaan.

KuPSin entinen hyökkääjä Ilmari ”Immi” Niskanen sanoi ulkomaille lähtiessään, että hän haluaa paikkaan, jossa avauskokoonpano ei ole itsestäänselvyys. Jo ennen lähtöään Saksaan alkukauden hurja vire Veikkausliigassa hiipui alavireiseksi puurtamiseksi. Immi putosi A-maajoukkueen ryhmästä. Loukkaantumisten vuoksi Kiuruveden mies ajautui Saksan 3. bundesliigassa, Ingolstadtissa vaihtopelaajaksi.

Tämän vuoden puolella hän on ollut avauksessa vain kerran. Hänen sopimuksensa on kuitenkin peräti kolmen vuoden mittainen, joten sisäänajoon on varattu aikaa.

– Ottaahan tämä välillä lujille, kun haluaisin johtavan pelaajan roolin ja olen ollut paljon vaihdossa. Nyt näyttää kuitenkin paremmalle ja seura antaa minulle aikaa sopeutua uuteen ympäristöön, analysoi Niskanen.

Tyttöystävä Salla oli Immin tukena Saksassa useita kuukausia ja toimi autonkuljettajana, koska Immillä ei ollut ajokorttia. Soveltavaa fysiikkaa opiskeleva Salla palasi opintojensa vuoksi helmikuussa Kuopioon. Nyt Immi liftaa pelikavereidensa kyydissä harjoituksiin.

– Olen parasta aikaa autokoulussa. Teoriat on suoritettu ja takana on muutama ajotunti. Vähän jännitti, kun piti kurvata harjoituskeskuksen pihasta liikenteen sekaan. Valtateillä posottelin jo satasta. Jokainen pelaaja saa alleen sponsoriltamme Audin, jonka lisävarusteet saa suunnitella toiveidensa mukaan. Nyt Audi seisoo paikallaan, kun Salla on Kuopiossa ja minä opettelen ajamista.

Nyt minulla on kaksio, jonne hommasin tikkataulun ajankulukseni.

Ilmari Niskanen

Saksassa koronarajoitukset ovat tiukat ja seura määrää pelaajille lisärajoituksia. Ulkopuolisia ei saa tavata lainkaan. Harjoituskeskuksella vierähtää 6 tuntia päivässä fysioterapeutin käsittelyineen.

– Sosiaaliset kontaktit ovat olemattomat. Ensimmäisen reilun kuukauden asuin hotellissa, kun kalustettua asuntoa oli vaikea löytää. Nyt minulla on kaksio, jonne hommasin tikkataulun ajankulukseni.

Seurassa käytetään vain saksan kieltä ja aluksi Immi turvautui tulkin apuun. Oppitunneilla kuitenkin vertyi koulussa opittu saksa ja nyt hän puhuu ja ymmärtää saksaa erinomaisesti.

– Saksan kielen opettajani on myös mentaalivalmentaja. Hän on opettanut minulle joogaa ja meditaation alkeita, jotta mieliala pysyy vaikeuksista huolimatta hyvällä tasolla.

Immi arvioi, että Saksan 3. bundesliigan kärkiseurassa pelataan nopeampaa ja fyysisempää peliä kuin Veikkausliigassa.

– Joukkueemme tähtää nousuun ja on paljon laadukkaampi kuin liigamme keskitason jengit. Seuramme on myös varakas, koska suuryritys Audi on pääsponsorimme. Lennämme pelimatkat yksityiskoneella. Kotiotteluita edeltävät yötkin vietämme hotellissa, jotta lepäämistämme eivät häiritse ulkopuoliset tekijät kuten perheellisillä lapset.

KuPSin entinen kapteeni Petteri ”Pete” Pennanen muutti talvella Yhdysvaltojen Kaliforniaan, FC Sacramenton joukkueeseen. Myös Pete kuvailee Kalifornian koronarajoituksia ankariksi, vaikka ripeän rokotustahdin vuoksi elämä vapautuu viikosta toiseen.

– Seura on hoitanut käytännön asiat loistavasti, mutta yllättävän byrokraattiselta Kalifornia tuntuu. Tuntuu olevan maan tapa täytellä papereita kaikissa pikkuasioissa. Meille tehdään koronatestejä pari kertaa viikossa ja kaikki ruokailut tapahtuvat take away -bokseista. Maskia täytyy pitää jopa treenikeskuksella ja vain itse harjoitukset ovat maskittomia hetkiä.

Pete sanoo viihtyvänsä mainiosti reilun puolen miljoonan asukkaan Sacramenton lämpimän auringon alla. Edellisellä ulkomaan komennuksella Indonesiassa jokainen päivä sisälsi yllätyksiä. Siihen verrattuna elämä Sacramentossa rullaa tasaisesti. Tosin Sacrementossakin on turvallisia ja vähemmän turvallisia kaupunginosia kuten kaikissa Yhdysvaltojen isoissa kaupungeissa.

– Perheeni pitäisi päästä Sacramentoon huhtikuun aikana. Kauden avauspeli meillä on 30. huhtikuuta.