Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Savossa ennallaan – Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa yli kahdenkymmenen henkilön tilaisuudet on kielletty

Itä-Suomen aluehallintovirasto, avi, on maanantaina 19. huhtikuuta tekemällään päätöksellä kieltänyt tartuntatautilain 58 pykälän nojalla Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, kertoo avi tiedotteessaan.

Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla avi kieltää yli kuuden henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Määräykset ovat voimassa 23.4.–22.5.2021.

Aluehallintovirasto toteaa, että epidemia on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla perustasolla.

Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla epidemia on kiihtymisvaiheessa. Etelä-Savon epidemia on kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana aiemmasta helpottamassa, ilmaantuvuus yhä pienenemässä ja lähestymässä perusvaihetta.

– Itä-Suomen aluehallintovirasto on saanut pyytämänsä arviot toimialueensa sairaanhoitopiirien covid-19-tilannekuvasta ja sairaanhoitopiirien esittämät näkemykset epidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä yleisötilaisuuksia koskien, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon, ottaen huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön antama ohjaus rajoitustoimien tarpeellisuudesta.

Päätöksellä on vaikutusta yhteiskuntaan, talouteen, elinkeinoelämään sekä kokoontumisvapauden ja muiden perusoikeuksien toteutumiseen.

Näihin kuitenkin puututaan ainoastaan siltä osin kuin on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen estämiseksi Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla.

Aluehallintovirasto voi tehdä tartuntatautilain 58 pykälän mukaisen päätöksen enintään yhden kuukauden ajaksi.

Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.