Satoa-ruokafestivaali juhlii pohjoissavolaista lähiruokaa ja luonnon antimia elokuussa – Kesäkuinen Goes Wild -tapahtuma on peruttu

Satoa Kuopio Food Festival pyritään järjestämään elokuussa. Marko Happo
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopion torin läheisyydessä pidettävän Satoa Kuopio Food Festival järjestetään tämän hetken tietojen mukaan 27.-28. elokuuta.

Tapahtumaan voivat hakea mukaan pohjoissavolaiset ravintolat ja toimijat, jotka sitoutuvat käyttämään annoksissaan paikallisia lähiraaka-aineita. Festivaali myös kokee uudistuksia European Region of Gastronomy Kuopio 2020–21 Juhlavuoden puitteissa.

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota voidaan verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin.

ERG-tunnustus kehittää myös monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä sekä painottaa vastuullisuutta.

Yksi tapa lisätä Pohjois-Savon ruokamatkailua ja vetovoimaa on kehittää vuosittaisia tapahtumia. Matkailijalle aarreaitta tarjoaa aitoa savolaista gastronomiaa ja uudenlaisia elämyksiä ERG Juhlavuoden kokonaisuudessa.

Sen sijaan Goes Wild -tapahtuma on kesäkuulta peruttu. Tapahtuma piti järjestää Kuopion keskustassa.

Kommentoi