Vilkku-fillarikausi starttasi viime viikolla - "Pyörillä ajetaan koleammallakin kelillä jos päivä on poutainen"

1–2 asemapaikan lisäys mahdollinen nykyisen Vilkku-fillarialueen sisällä.

Vilkku-fillariparkki Snellmanian edessä Savilahdessa. Juha Poutanen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Huiman suosion Kuopiossa saavuttaneet Vilkku-fillarien kolmas kausi käynnistyi viime viikolla. Käynnistyneellä kaudella Vilkku-fillareita on käytössä aikaisempaan tapaan 250 kappaletta eri puolilla kaupunkia.

Kuopion kaupungin suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen kertoo, kausi on käynnistynyt hyvin ja pyörät olivat kovassa ajossa erityisesti vappupäivänä.

– Seuraamme käyttöastetta, joka tarkoittaa, että kuinka usein pyörät ovat käytössä per päivä. Kolmantena päivänä kauden aloituksesta käyttöaste meni yli viiden ja vappupäivänä käyttöaste oli 7. Luonnollisesti käytössä on paljon päivittäisiä vaihtelua, johon esimerkiksi sää vaikuttaa. Tosin se on huomattu, että pyörillä ajetaan koleammallakin kelillä, jos päivä on poutainen.

Pyöräilykauden alkaessa asemaverkostossa on 35 asemaa ympäri kaupunkia ja näiden lisäksi 1–2 asemapaikan lisäämistä selvitetään. Mölymäen kaupunkipyöräasema siirretään rakennustöiden vuoksi lähemmäs Savon ammattiopistoa. Mahdollisista muista muutoksista asemaverkostossa tiedotetaan erikseen. Väätäinen sanoo, että pyörämäärä rajoittaa uusien asemien lisäämistä nykyisen alueen ulkopuolelle.

– Toiveita asemista tulee paljon eri puolilta kaupunkia. 1–2 asemaa voidaan lisätä, mutta siinä käytetään suurta harkintaa, että mihin, sillä nykyisellä pyörämäärällä aluetta ei voi laajentaa. Uusien asemien on oltava nykyisen asemaverkoston sisällä. Näistä muutoksista kyllä tiedotetaan sitten erikseen.

Kaupunki suosittelee ennen pyöräilykauden aloittamista päivittämään Freebike-sovelluksen ja tutustumaan päivitettyihin käyttöehtoihin. Pyöräillessä suositellaan käyttämään käsineitä ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.

Kaupunkipyöräasemien sijainnit löytyvät Freebike -sovelluksesta tai osoitteesta: https://kaupunkipyorat.kuopio.fi

Toiveita asemista tulee paljon eri puolilta kaupunkia.

Kommentoi