Tänä iltana kannattaa vaihtaa kanava kolmoselle - Kuopion ladyt kisaavat stadilaisia vastaan

Kuopiolaisnaiset kisaavat tänään Stadi vs. Lande -ohjelmassa.

Eveliina Rajala, Anita De Coteau ja Tuija Järvinen laittavat stadin joukkueelle kampoihin. Tuijan kuva-arkisto
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kumpi voittaa stadi vai lande? Tänä iltana kannattaa avata televisio kello kahdeksan aikaan ja painaa kanava kolmoselle. Siellä voi nimittäin nähdä, kuinka Kuopion omat naiset Tuija Järvinen, Eveliina Rajala ja nykyisin muualla asuva, mutta Savosta lähtöisin oleva Anita De Coteau pärjäävät Stadi vs. Lande tv-visailussa.

Tuija ja Eveliina kertovat, että jakso kuvattiin viime syksynä. Idea visailuun lähdöstä syntyi Tuijalla, kun hän törmäsi mainokseen, jossa haettiin ohjelmaan kilpailijoita.

– Olen hyvin luova ihminen, ja jotenkin tämä koronan rajoittama elämä alkoi pikkuhiljaa ahdistaa. Mietin, että mitä positiivista ja hauskaa keksisin, että pysyisi mielenkiinto elämään. Mainoksen nähtyäni pyörittelin ajatusta pari viikkoa ja sitten päätin hakea. Tein selfie-videon itsestäni ja sieltäpä otettiin yhteyttä ihan muutaman päivän päästä, että tervetuloa mukaan.

Ohjelmaan osallistutaan kuitenkin joukkueilla. Silloin Tuijalle iski hetkeksi ”tenkkapoo”, kunnes hän keksi kysyä mukaan Eveliinaa ja Anitaa, jotka molemmat innostuivat ajatuksesta. Ryhmän nimeksi tuli Power Women. Naiset kertovat, että kokemus oli äärimmäisen hauska. Lopputulosta ei jännityksen vuoksi paljasteta, vaikka kaikki jaksot ovatkin jo katsottavissa maksullisessa CMore-suoratoistopalvelussa.

– Välillä oli aika tiukkoja kysymyksiä esimerkiksi stadin slangista, joka ei savolaisen suussa lähtökohtaisesti ole kovin tuttu. Osattiin siellä kuitenkin hiillostaa stadinkin joukkuetta, Eveliina nauraa.

Naiset lähtivät kisaan huumorimielellä, mutta myös tosissaan kilpailemaan voitosta. Tuija kertoo valmistautuneensa kisaan lukemalla Helsinki-pokkarin ennen kuvauksia.

– Joukkuetoverini eivät meinanneet välillä uskoa, että minulla on tietoa asioista, kun olin niistä ennen kisaa lukenut. Mutta meillä oli hyvä porukka, ja olen tyytyväinen esiintymiseen sekä lopputulokseen vaikka jaksoa ei olla vielä itsekään nähty. Heitimme paljon huumoria savolaisittain ja Kuopio saa jaksossa kyllä hyvin näkyvyyttä.

Stadi vs. Lande on helmikuussa 2017 MTV3-kanavalla alkanut suomalainen viihteellinen visailuohjelma. Sen juontavat Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg. Ohjelmassa Kehä III:n sisäpuolella asuvat kilpailevat tietokilpailukysymyksissä Kehä III:n ulkopuolella asuvia vastaan. Yhdessä jaksossa kilpailee molemmilta puolilta kaksi joukkuetta, joissa molemmissa on kolme kilpailijaa. Ohjelma kestää mainoskatkoineen noin tunnin. Ohjelman tuottaa Rabbit Films.

Katso, kuinka Kuopion naiset pärjäävät: Stadi vs. Lande tänään keskiviikkona kello 20 MTV3:lla.

Kommentoi