Keskustan pääpostiaseman siirtyy K-Market Kalakukkoon ja samalla aukioloajat laajenevat

Keskustan postipalvelut siirtyvät Kalakukkoon elokuussa.

Kauppias Sirpa Karppi Kalakukossa kassalla, jonka viereen rakennetaan postipalveluille oma tiski. Inka Matilainen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kuopion keskustan postipalvelut siirtyvät Viihdekeskus Minnassa toimivaan K-Market Kalakukkoon 16.8. alkaen. Postin palveluille tulee kauppaan oma palvelutiski ja samalla myös postipalveluiden aukiolot laajenevat ruokakaupan aukioloaikojen mukaisiksi. Nykyinen postin oma myymälä palvelee asiakkaita normaalisti 13.8. kello 14 saakka.

Kauppias Sirpa Karppi kertoo, että postin perustoiminnot, kuten pakettien luovutukset, palautukset ja postimerkkien ostot onnistuvat kaupan kaikkina aukioloaikoina. Lisäksi Karpin tarkoituksena on selvittää, haluaisiko joku postin omista työntekijöistä siirtyä heille töihin.

– Koulutamme henkilökuntaamme postin palveluihin ja tarvitsemme lisäksi ainakin kolme uutta työntekijää.

Pakettien lähettäminen ja noutaminen on nykyään isoin osa postin toimintaa. Karppi kertoo, että postin palvelut tulevat kaupan kassojen yhteyteen. Kuitenkin niin, että postin asiakkaille on oma tiski, jottei postin palveluiden jonottaminen hidastaisi ruokaostosten tekoa tai toisinpäin.

– Hiljaisina tunteina sama ihminen voi huolehtia sekä postin että kaupan kassasta, mutta kiireisinä aikoina kummassakin on oma työntekijä.

Karppi kertoo, että postiaseman siirtyminen aiheuttaa heillä kaupassa jonkin verran muutostöitä. Pienille paketeille tehdään tilaa pullonpalautushuoneeseen isontamalla sitä. Isommat paketit sopivat myymälän 280 neliöiseen takahuoneeseen. Samalla kauppaan tulee myös kaksi itsepalvelukassaa.

Tarvitsemme lisäksi ainakin kolme uutta työntekijää.

– Nyt meillä on kaksi kassaa. Toinen on liukuhihnallinen ja toinen liukuhihnaton. Korvaamme liukuhihnattoman pikkukassan kahdella itsepalvelukassalla. Tämä tehdään ihan siksi, että aika-ajoin meillä on paljonkin ruuhkaa kun ihmiset ostavat leffaherkkuja. Näin saadaan kolme kassaa kahden sijaan.

Pääpostiaseman siirtyessä Kalakukkoon myös autolla pysäköinti postissa asioidessa helpottuu. Karppi kertoo, että Viihdekeskuksessa on ilmainen pysäköinti, arkisin kahden tunnin ajan ja viikonloppuisin kokonaan ilmainen. Pysäköinteihin ajetaan Savonkadulta Viihdekeskuksen parkkiin tasolle P2 tai Carlsonin parkkiin alas P1

Kommentoi