Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stadion-hanke kesäkuussa valtuustoon - Palvelupäällikkö: "Valtuustokäsittelyn jälkeen kilpailutetaan stadionin urakoitsija"

Sataman uudelle aallonmurtajalle tulee ilmainen ulkokuntosali. Savilahden luolaston kaivaminen alkaa ensi viikolla.

Kesäkuussa päätetään Keskuskentän stadion-hankkeesta ja Savilahden luolaston sisäliikuntapaikan kaivaminen alkaa ensi viikolla. Lisäksi Kuopion satamaan tulee 6 viikoksi ulkokuntosali. Stadionin hankesuunnitelma käsittely käynnistyy valtuuston iltakoulussa 24.5. Stadionista päätetään hyvinvointilautakunnassa 2.6. kaupunginhallituksessa 7.6. ja valtuustossa 21.6. Palvelupäällikkö Saku Kekäläinen mukaan vuokrasopimusluonnoksesta kaupungin ja KuPSin välillä on päästy yhteisymmärrykseen.

– Stadion-hankkeessa on sama malli kuin millä jäähallia saneerattiin Kuntolaaksossa. Kuntolaakson hankekokonaisuuteen sisältyi jäähallin saneeraus ja Niiralan uimahalli. Valtuustokäsittelyn jälkeen kilpailutetaan stadionin urakoitsija. Stadionin omistaa ja rahoittaa ulkopuolinen rahoitusyhtiö. Rahoitusyhtiön ja rakentajan kanssa kaupunki laatii pitkän palvelusopimuksen elinkaarimallilla, kertoo Kekäläinen tapahtumaketjusta.

Kekäläinen arvelee, että päätöksenteon eri vaiheet ja kilpailutus vievät puolisen vuotta. Keskuskentän valmis kaava nopeuttaa prosessia. Jos valmistelu etenee sujuvasti, rakentaminen alkaisi keväällä 2022. Keskuskentän asuntorakentaminen edellyttäisi stadionin rakentamista loppuun maisemallisten ja meluhaittojen vuoksi.

– Stadion liitetään nykyiseen katsomoon, joten kyse on kesken jääneen urheilupaikan rakentamisesta. Toisella puolella kenttää on väliaikainen katsomokyhäelmä. Stadionin ympäristöön rakennetaan parasta aikaa uusia kerrostaloja. Stadionin saneeraus olisi järkevä ajoittaa yhtä aikaa muun rakentamisen kanssa.

Toukokuun lopulla käynnistyy myös Savilahden luolaston kaivaminen sisäliikuntatiloja ja väestösuojatarpeita varten.

– Kesällä pommit alkavat jysähdellä Savilahdessa. Luolastoon kaivetaan sisäliikuntatilat, jotka voidaan jakaa viiteen lohkoon. Yleisöä tiloihin mahtuu 2500 ihmistä. Siellä voivat harjoitella pallopelien lisäksi kampailulajit, jooga- ja tanssiryhmät. Näillä investoinneilla saamme lisää terveyshyötyjä kaupunkiin.

”Tarjoamme kuitenkin 6 viikon ajan kaupunkilaisille maksutta ulkokuntosalitoimintaa.

Kuopion sataman aallonmurtajalla liikkuu runsaasti ihmisiä, vaikka aktiviteettejä ja palveluja on alueella niukalti. Ensi lauantaina aallonmurtajalle pystytetään 9 uutta ulkokuntosalilaitetta. Valvoja Jukka Laukkanen kertoo, että kaupunki on antanut satamasta ulkokuntosalipilotointia varten omistamaansa maata Puuha Group Oy:lle.

– Kaikki laiteet ovat vapaasti yleisön käytettävissä. Toiminta päättyy 2.7. ja sen jälkeen laitteet siirtyvät seuraavaan kaupunkiin. Myöhemmin kaupunki päättää, hankkiiko se ulkokuntasalilaitteita aallonmurtajalle tai Väinölänniemelle ja miltä toimittajalta ne ostetaan. Tarjoamme kuitenkin 6 viikon ajan kaupunkilaisille maksutta ulkokuntosalitoimintaa, sanoo Laukkanen.

Tulevana lauantaina on aallonmurtajalla ulkokuntosalin avajaiset. Tällöin paikalla on kaupungin liikuntaohjaajia neuvomassa laitteiden käyttöä.

Aallonmurtajan kehittämisestä vastaa Kuopion Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys. Haussa on muun muassa kesäterassiyrittäjä. Kaupunki on saanut palautetta aallonmurtajilla tapahtuvasta tarpeettomasta autoajelusta. Kesäkuun alusta alkaen moottoriajoneuvolla ajaminen on sallittu vain huoltoajoille. Aluetta valvoo poliisi ja sakottaa turhiin ajoihin syyllistyneitä kuljettajia.