Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohdi ilmaston tilaa ja tulevaisuutta riippumatosta käsin

Ilmasto-olkkari -tapahtumia on luvassa kesäkuulle saakka.

Kuopiossa käynnistyi viime syksynä Ilmasto-olkkari -hanke, joka järjestää erilaisia kaikille avoimia ilmastoaiheisia tapahtumia. Tapahtumien tavoitteena on vauhdittaa arjen ilmastotekoja, herättää keskustelua ilmastosta ja kannustaa ryhtymään yhdessä toimeen elämäntapojen hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Hankekoordinaattori Meri Elonheimo kertoo, että varsinaisesti tapahtumat on saatu käyntiin tänä keväänä ja ensimmäinen ilmastoiltakävely järjestettiin viime viikolla.

– Mukana oli vielä aika pieni porukka, mutta konseptista, jossa tuodaan ihmiset keskustelemaan ja haaveilemaan paremmasta tulevaisuudesta tykättiin kovasti. Tapahtumien muodot ovat kokeilevia, ja sen vuoksi on oma haasteensa tavoittaa ihmisiä, mutta uskon, että kyllä näihin vielä väkeä löytää. Tapahtumia on luvassa vielä kesäkuun puolelle saakka.

Elonheimon mainitsemia ilmastoiltakävelyitä järjestetään Väinölänniemellä keskiviikkoisin aina kello 18 alkaen Brahenpuistossa. Tänään keskiviikkona 19.5. keskustellaan asumisen ilmastoratkaisuista ja 26.5. teemana ovat jakamisen ratkaisut. Keskiviikkona 12.5. järjestetyn ensimmäisen ilmastoiltakävelyn teemana oli liikkuminen.

Toukokuun ohjelmassa on myös mahdollisuus päästä loikoilemaan riippumattoon, kun Ilmasto-olkkari ja Ompeluseurat tarjoavat pysähtymispaikan Männistön männikössä musiikin ja kirjallisuuden äärellä 22.5. kello 12–14. Mukana ovat näyttelijät Riina Björkbacka ja Johanna Jauhiainen, muusikko Antti Raekallio, visualisti Jaana Kurttila ja Elonheimo.

Riippumaton ulko-olkkari sijaitsee Pohjolankadun ja Kullervonkadun välisessä männikössä.

Lisäksi kuun lopussa järjestetään vielä perhepyöräilytapahtuma 25.5. kello 15-17 Brahenpuistossa. Tuolloin puistossa voi tavata pyöräileviä perheitä, tutustua erilaisiin perhepyöriin ja kysellä lapsiperheen arkeen sopivista pyöristä, laatikko- ja pitkäperäpyöristä, peräkärryistä ja istuimista.

Mukana oli vielä aika pieni porukka, mutta konseptista tykättiin kovasti.