Pölhön grillikatokseen aukeaa luontokahvila

Kahvila elokuussa myös Puijonnokalla ja Savolanniemessä.

Luonto-ohjaajaopiskelijat Heli Hevander ja Niina Paananen avaavat luontokahvilan Pölhölle. Helin ja Niinan kuva-arkisto
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kuopiolaiset luonto-ohjaajaopiskelijat Heli Hevander (42) ja Niina Paananen (33) kokeilevat luontokahvilakonseptia kesällä Kuopiossa. Helin ja Niina luontokahvila aloittaa toimintansa 5.6. kello 12 alkaen Pölhön grillikatoksessa, jossa toimintaa on kesä-heinäkuun ajan. Elokuussa kahvilaa pidetään Puijonnokan laavulla sekä Savolanniemen tulipaikalla.

– Tarkemmat aikataulut ja kohteet löytyvät Facebook-sivustoltamme Tiimi Luontoset NY. Kyseessä on opintoihin liittyvä harjoitusyritys. Olemme mukana Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa, oppilaitoksemme SAKKY on yhteistyössä myös mukana sekä mahdollistajana kokeilulle toimii Kuopion kaupunki, Heli ja Niina kertovat.

Luontokahvilan myynti tapahtuu erillisessä myyntiteltassa kohteiden tulipaikan vieressä. Kahvilasta saa muun muassa muurinpohjalettuja, makkaraa, nokipannukahvia ja muita kylmiä ja kuumia juomia. Toiminnassa on säävaraus eli jos hirmumyrsky tai kaatosade saapuu Kuopioon koko ilmoitetuksi aukioloajaksi, kahvila ei ole auki.

– Facebookissa ja Instagramissa sivuillamme on aina päivitetyt tiedot mahdollisista muutoksista.

Yritys ei tavoittele voittoa, vaan on ennen kaikkea Helin ja Niinan työharjoittelupaikka, jossa he samalla tutkivat, onko kyseiselle palvelulle kysyntää.

– Toivottavasti saadaan asiakkaita, vaikka varsinaista voittoa ei tavoitellakaan. Pääasia, että saadaan harjoiteltua yrittämistä, kahvilatoiminnan pyörittämistä ja yhteistyökuvioita sekä tietysti harjoittelu suoritettua! Omalla rahalla ollaan liikkeellä kuitenkin, joten tietysti kiva, jos saadaan sen verran, ettei miinukselle jäätäisi. Toivomme tavoittavamme noin 50 asiakasta päivässä.

Toivottavasti saadaan asiakkaita, vaikka varsinaista voittoa ei tavoitellakaan.

Heli on lähihoitaja ja yhteisöpedagogi sekä tuleva luonto-ohjaaja. Kuopiolainen kolmen nuoren äiti, jonka harrastuksiini kuuluu luonnollisesti luontoilu kaikilla mausteilla..

Niina on lähihoitaja ja kuva-artesaani sekä syksyllä valmistuva luonto-ohjaaja. Kuopiolainen koiraharrastaja, jolle luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä.

Kommentoi