Pääkirjastolle kaupunkiverstas - Käyttäminen on täysin maksutonta

Verstaalla pääsee ompelemaan ja tulostamaan 3D-tulostimella.

Kuopion pääkirjastolle on avattu aivan uusi monitoimitila, joka kantaa nimeä kaupunkiverstas. Verstaalle kaupunkilaiset voivat tulla harrastamaan ja se sijaitsee kirjaston toisessa kerroksessa. Tällä hetkellä verstaalta löytyy ompelukone ja 3D-tulostin.

– Nuo laitteet on hankittu sinne asiakaskyselyn perusteella. Ennen verstaan avaamista järjestettiin asiakaskysely, jossa asiakkaat saivat toivoa sinne laitteita. Ompelukone ja 3D-tulostin saivat eniten ääniä. Tällä hetkellä sinne ei ole hankinnassa muuta, mutta katsotaan tilanteen mukaan hankitaanko sinne vielä muita laitteita, kertoo informaatikko Maarit Ilmola.

Verstaan avaaminen siirtyi koronapandemian takia, mutta nyt se auki kaikille halukkaille. 3D-tulostiminen varaamiseen tarvitsee kirjastokortin, jonka saa saman tien asiakaspalvelusta kuvallista henkilöllisyystodistusta näyttämällä. 3D-tulostimella voi tulostaa esimerkiksi pieniä kodin käyttöesineitä tai vaikka figuureja.

– 3D-tulostimen ikäraja on K13, sitä nuoremmat voivat käyttää tulostinta vanhempien seurassa. Ompelukoneella ei ole ikärajaa, mutta ompelijan tulee tuoda tarvitsemansa tarvikkeet mukanaan, kuten langat ja sakset.

Aika laitteiden varaamiseen tapahtuu soittamalla asiakaspalveluun. Palvelu ja laitteiden käyttö on täysin ilmaista.

Nuo laitteet on hankittu sinne asiakaskyselyn perusteella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut