Valtuusto hyväksyi vihdoin Keskuskentän stadionhankkeen vuosien väittelyn jälkeen - Ehtiikö stadion KuPSin 100-vuotisjuhliin?

Keskuskenttä on nyt Väre Areena ja valtuuston päätöksellä siitä tulee vihdoin oikea stadion.

Väreen myyntijohtaja Tommi Riikonen, KuPSin toimitusjohtaja Jukka Voutilainen ja Väreen markkinointijohtaja Kaija Oksanen ristivät maanantaina keskuskentän Väre Areenaksi. Ismo Vornanen
Ismo Vornanen

Ismo Vornanen

KuPS kilkutteli maanantaina juuri remontoidussa Aalis-kabinetissa kuohujuomalaseja. Keskuskenttä on maanantaista alkaen Väre Areena. KuPS myyntijohtajan Jukka Voutilaisen ja Väre Oy:n markkinointijohtajan Kaija Oksasen mukaan stadion pysyy tehdyn sopimuksen perusteella vuosikausia KuPSin kodin nimenä. Juhlaan oli maanantaina monta hyvää syytä.

Valtakunnallinen sähkönmyyjä täytti 21.6. kolme vuotta ja kaupunginvaltuusto hyväksyi Väre Areenan hankesuunnitelman. Tuore kumppanuus ruokkii KuPSin ja Väreen brändiä valtakunnallisesti tunnettuina ilmiöinä.

– Väre ja KuPS esiintyvät toistensa julkaisualustoilla. Kuopiolaiset näkevät pian KuPSin vahvasti kaupungin digitaalisissa opasteissa. Muun muassa KuPSin tekemät maalit tulevat reaaliajassa kaupungin näytöille, kuvailee Voutilainen.

Maanantaina valtuusto hyväksyi vuosien väittelyn jälkeen yksimielisesti Väre Areenan hankesuunnitelman. Stadionhanke on osa keskuskentän alueen kehittämistä asuintaloineen ja uusineen palveluineen. Stadionin lämmitettävällä tekonurmikentällä on jo tällä hetkellä 2500 käyttötuntia vuodessa. Väre Areena toimii pääasiassa jalkapallon pääsarjajoukkueiden sekä juniori- ja aikuisjalkapallon ottelu- ja harjoituskenttänä.

Nykyinen katettu pääkatsomo on rakennettu vuonna 2005. Siitä asti vastakatsomo on pysynyt väliaikaisena ja kaupunkikuvallisena haittana. Uusi katsomo nostaa yleisökapasiteetin 6000 katsojaan. Tällä mitoituksella stadion täyttäisi UEFA-kategorian, jossa voidaan pelata europelien kolme alkukierrosta. Stadion mahdollistaa myös muiden tapahtumien järjestämisen ja esimerkiksi konserteissa yleisökapasiteetti nousee 10 000 henkilöön.

Kentän ympärille rakennetaan katetut katsomot myös sivuille ja päätyihin. Katsomorakenteet yhdistetään yhtenäisellä vaipparakenteella ja vastakatsomon taakse tulee kaksikerroksinen toimisto- ja ravintorakennus.

Stadion on huoltorakennuksineen täysin valmis vuonna 2024.

KuPSin piirissä ollaan huolestuneita, valmistuuko stadion keväällä 2023 Veikkausliigan alkuun. Tuolloin kuusinkertainen Suomen mestari ja kolminkertainen Suomen Cupin voittaja juhlii 100 vuoden kunniakasta olemassaoloaan. Palvelupäällikkö Saku Kekäläinen on toiveikas, että vastakatsomo valmistuu juhlavuodeksi sarjakauden alkuun.

– Stadion on huoltorakennuksineen täysin valmis vuonna 2024. Uskon, että kevääksi 2023 saadaan rakennettua vastakatsomo ja stadionin muita osia. Kilpailutuksen käynnistämme välittömästi lomien jälkeen, lupaa Kekäläinen.

Kommentoi