Rukoilua ja keskustelua keskiviikkoisin torilla

Kristilliset toimijat kohtavaat ihmisiä Kuopion ja Siilinjärven torilla.

Pelastusarmeijan toimipiste Kuopion torilla. Kuvassa Kansan Raamattuseuran työntekijä Topi Viitasalo (kuvassa vas.) sekä Pelastusarmeijan Kuopion osaston johtaja Pasi Marttinen (kuvassa oik.) Niklas Luomala

Niklas Luomala

Toukokuun puolenvälin jälkeen sekä Kuopion että Siilinjärven toreilla on järjestetty viikoittain kristillistä toimintaa, jonka tarkoituksena on saada kristillisiä seurakuntia näkyviin Kuopiossa, ja kohdata tavallisia ihmisiä arjen keskellä.

Toiminnan takana ovat Pelastusarmeija, sekä lukuisia seurakuntia ja järjestöjä, joihin kuuluvat muun muassa Kansan Raamattuseura, metodistikirkko sekä Siilinjärven vapaaseurakunta.

– Toiminnan ajatuksena on kohdata ihmisiä arjen keskellä, keskustella ihmisten kanssa, tehdä seurakuntien toimintaa tiettäväksi ja rukoilla ihmisten puolesta, kertoo Pelastusarmeijan Kuopion osastonjohtaja Pasi Marttinen.

Ajatus torityöstä lähti liikkeelle talven aikana. Idea ihmisten kohtaamisesta torilla oli syntynyt yhtä aikaa sekä Kansan Raamattuseuran, Pelastusarmeijan että metodistikirkon piireissä. Järjestöt päättivät tehdä yhteistyötä, ja myöhemmin mukaan tuli yhä enemmän seurakuntia ja järjestöjä Kuopion ja Siilinjärven alueilta.

Torityötä varten on koulutettu jo noin 50 vapaaehtoista, ja lisää koulutetaan kesän aikana.

– Vapaaehtoisten koulutukseen kuuluu eettisiä arvoja, lakipykäliä, vaitiolovelvollisuutta ja rukoustyötä. Vapaaehtoisille opetetaan myös yhteisiä periaatteita, ja sitä miten ventovieraita ihmisiä kuuluu lähestyä, lisää Kansan Raamattuseuran työntekijä Topi Viitasalo.

Pääsääntöisesti vastaanotto on ollut positiivista.

Toiminta on saanut hyvän vastaanoton Kuopiossa ja Siilinjärvellä, ja sitä jatketaan elokuun loppuun saakka. Tarkoituksena on jatkaa toimintaa myös ensi kesänä.

– Pääsääntöisesti vastaanotto on ollut positiivista, ja en ole kuullut toiminnasta mitään negatiivista. Ihmiset, jotka jäävät juttelemaan oikeasti haluavat jutella ja heiltä on tullut varsin positiivinen vastaanotto. Toiminta on herättänyt kiinnostusta muuallakin kuin Kuopiossa ja Siilinjärvellä, mikä on mielestäni mielenkiintoista, Marttinen kertoo.

Torikohtaamisissa mukana olevat järjestöt ja seurakunnat järjestävät myös iltatilaisuuksia, joita on tänä kesänä ollut jo kaksi. Kolmas ja viimeinen tilaisuus on tarkoitus järjestää 25.8.

– Iltatilaisuuksien ajatuksena on järjestää matalan kynnyksen tilaisuuksia, joihin ihmiset, jotka eivät ole tottuneet käymään seurakunnissa voisivat tulla, Viitasalo kertoo.

Kommentoi