Wille Markkasen kuvittamia seinäkalentereita joukkorahoituskampanjan kautta hoivakotien ikäihmisille

Joukkorahoituskampanjalla on tarkoitus ilahduttaa hoivakotien asukkaita.

Viime perjantaina Kuopiossa käynnistyi Kaunis Kuopio -joukkorahoituskampanja, jonka tavoitteena on ilahduttaa Kuopion vanhaa ikäpolvea upealla seinäkalenterilla ja tarjoaa mielihyvää koko vuodeksi. Joukkorahoituskampanjan ideoinut kuopiolainen geronomi, vapaa toimittaja Ari Liimatainen, joka haluaa parantaa ikääntyneiden asemaa todellisuudessa.

– Valokuvaaja Wille Markkasen upeista kuvista koottu uniikki kalenteri tulee valmiiksi syksyksi. Minimitavoitteella toimitetaan jo satoja kalentereita kuopiolaisiin hoivakoteihin ja palveluasuntoihin. Mitä isommaksi summa kasvaa, sitä enemmän kalentereita lähetämme matkaan. Myös joukkorahoittajat saavat kalenterin.

Valokuvista kootaan lisäksi kiertonäyttely Meidän Kuopio -festivaalille ja vanhuspalveluihin. Kuopion kaupunki on valinnut kampanjan mukaan Meidän Kuopio -joukkorahoituskokeiluun.

– Hain siihen mukaan ja tulin valituksi. Ajatus syntyi siitä, että jotain pitäisi tehdä kun hoivakotien ihmiset ovat joutuneet koronan takia olemaan eristyksissä. Jos vanha ihminen ei pääse luontoon, on siis mahdollista viedä luontoa hänen luokseen. Siitä syntyi idea tarjota maksuton seinäkalenteri niille vanhuksille, jotka eivät pysty asumaan enää kotona vaan elävät hoivakodissa tai palveluasunnossa. Kalenterissa tulee esille niin kuopiolaista luontoa kuin kaupunkiakin, Liimatainen kertoo.

Voittoa tavoittelemattomassa Kaunis Kuopio -hankkeessa on viisi vastikkeellista rahoitusmuotoa, joiden arvo on 25–1 500 euroa. Jokainen rahoittaja saa postitse kalenterin tai useampia.

Joukkorahoitus on kansainvälisesti vakiintunut rahoitusmuoto, jossa ihmiset osallistuvat heille tärkeän hankkeen rahoittamiseen yhdessä.

Jos vanha ihminen ei pääse luontoon, on siis mahdollista viedä luontoa hänen luokseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut