Lippumäen uimahallin remontin viive huolestuttaa - Kaupunki myöntää viestinnällisen mokan tiedotuksessa

Lippumäkeen elokuussa moderni uimahalli. Puijolle tulee lisää asfalttiväyliä hiihtäjille. Vänärille on suunnitteilla ulkokuntosali.

Vielä kesäkuussa Lippumäen uimahallin pukukopit lojuivat hallin edustalla. Asiakkaat pohtivat, minkä verran remontti viivästyy. Juha Kainulainen
Ismo Vornanen

Ismo Vornanen

Kuopion kuntoilu- ja urheilupaikat ovat jälleen kohentumassa. Muun muassa Lippumäen uimahallin peruskorjaus on valmistumassa, vaikka asiakaskuntaa huolestuttaa remontin aikataulu. Lippumäen uimahallin käyttäjät ovat ihmetelleet, miksi remontissa oleva uimahalli ei ole auki, vaikka saneerauksen oli määrä valmistua kesäkuussa.

Eräs hallin aktiivikäyttäjä Juha Kainulainen kyseli, onko jokin mennyt saneerauksessa pieleen, koska hän nähnyt pukukopin kaappien olevan hallin edustalla kesäkuussa. Kainulaisen mielestä kaupungin olisi pitänyt tietää jo keväällä, jos hallin käyttöönotto viivästyy parilla kuukaudella.

– Uinnin harrastaminen tai uintiurheilu altaassa ja uimarannoilla on aivan eri laji. Pidän myös outona matematiikkana sitä, että kaupunki hyvittää asiakkaan vuosikortista 14 päivää, vaikka uimahallit ovat pois käytöstä 28 vuorokautta, ruotii Kainulainen.

Kaupunki oli ilmoittanut epämääräisesti kesäkuun alussa, että halli aukeaa vasta elokuussa.

– Perusteluissa kaupunki on ilmoittanut, että urakoitsijalla on tekemättä vähäisiä muutostöitä. Rakennusammattilaisena tiedän, että vähäiset viimeistelytyöt eivät estä kohteen käyttöönottoa ja siirrä hallin aukeamista parilla kuukaudella.

Ympärivuotisesti uimahallia käyttäviä asiakkaita harmittaa lisäksi se, että Kuntolaakson uimahallin huoltotauko on sulkenut kaupungin toisen hallin 16.6.–18.7. välisenä aikana. Työnjohtaja Antti Riekkinen kertoo, että Lippumäessä on menossa altaan ja pukukoppien testausjakso ja viimeistelytyöt.

Tämä on meidän viestinnällinen mokamme, jonka olemme korjanneet hankkeen sivuilla.

– Toiveissa on, että testausten jälkeen Lippumäki avataan elokuussa. Testauksella varmistellaan hallin käyttöturvallisuus. Kuntolaakson halli avataan jälleen 19.7. kello 6. Siihen asti pitää malttaa ja käyttää kaupungin uimarantoja, suosittelee Riekkinen.

Kesän aikana Puijolle on tullut penkkejä, uudet portaat ja lisää asfaltoituja hiihtoväyliä. Myös K90 hyppyrimäki on kunnostettu. Ismo Vornanen

Kaupungin rakennuttaja Marko Väätäinen selittää, että Lippumäestä on inhimillisen tiedotusmokan vuoksi syntynyt väärinkäsitys, jonka mukaan Lippumäki avattaisiin kesäkuussa.

– Uimahalli luovutettiin meille kesäkuussa. Hyvinvoinnin palvelualue ymmärsi, että halli olisi käytössä kesäkuussa. Tämä on meidän viestinnällinen mokamme, jonka olemme korjanneet hankkeen sivuilla.

Lippumäen saneeratusta hallista tulee esteetön ja sinne on hankittu moderni teknologia ja allasnostin. Hallin ilmanvaihto, pinnat ja pukukaapit on uusittu sekä hankittu samanlainen kulunvalvonta kuin Kuntolaakson uimahallissa.

Kaupunki kohentaa myös muita kuopiolaisten käyttämiä liikuntapaikkoja. Valvoja Kari Andronoff kertoo, että Puijolle on tulossa lisää tänä kesänä asfaltoituja hiihtoväyliä ja jo keväällä Puijon rappusten alapäähän on rakennettu lisää metalliportaita ja portaiden alla on levähdystaso penkkeineen.

– Myös k90 mäki on kunnostettu niin, että se täyttää kansainvälisten kisojen edellyttämän sertifikaatin. Uusittu mäki on käytössä Puijolla Continental Cupissa 15.–18.7.2021, tietää Andronoff.

Kuopiolaiset saivat 6 viikon ajan tuntumaa laadukkaista ulkokuntosalilaitteista sataman aallonmurtajalla. Yrityksen tarjoama kokeilu päättyi 2. heinäkuuta. Kaupunki on saanut runsaasti palautteita asukkailta, jotta kaupunki rakentaisi aallonmurtajalle pysyvästi ulkokuntosalilaitteet.

– Olen tietoinen, että ihmiset toivovat kuntosalitoiminnan jatkuvan aallonmurtajalla. Toiveet ovat suunnitteluryhmän tiedossa. Joka tapauksessa ensi kesäksi on suunnitteilla Väinölänniemen tenniskenttien viereen ulkokuntosali, toteaa kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen.

Kommentoi