Kukkaketo ilahduttaa pörriäistä ja ohikulkijaa Männistössä - Katso kuvat seurakuntalaisten talkoovoimin rakentamasta pörriäispuutarhasta

Männistön seurakunnan aktiivit rakensivat talkoovoimin kirkon viereen kukkakedon.

Männistössä Pyhän Johanneksen kirkon viereen on talkoovoimin rakennettu pörriäisille ja ohikulkijoiden iloksi tarkoitettu kukkaketo hyönteishotelleineen. Kukkakedon ovat ideoineet ja toteuttaneet Männistön seurakunnan aktiivit yhdessä seurakunnan ja Kuopion puutarhaseuran avustuksella. Idea lähti Ylen Pelasta pörriäinen -kampanjasta.

– Surffailin netissä ja törmäsin kyseiseen kampanjaan. Meillä on Männistössä aktiivinen seurakuntaporukka ja pistin sen Whatsapp-ryhmään ajatuksen tästä, että eikö Pyhän Johanneksen kirkon nurmialueesta, voisi osan lohkaista pörriäisten kukkakedoksi. Tiesin, että ryhmässä on Vieno Arpola, joka on aktiivinen puutarhaihminen ja hän tarttui täkyyn ja soitti Kuopion Puutarhaseuraan, jolloin tästä tuli meidän yhteinen projekti, kertoo idean alulle laittanut Laura Siponmaa.

Pari päivää tapahtuneesta oli kirkonmenot, jolloin aktiivit menivät papin puheille. Pian järjestyi tapaaminen kirkkoherran kanssa, ja hän antoi luvan raapaista aarin verran nurmea pörriäisille. Tuolloin elettiin maaliskuuta. Myöhemmin seurakunta kaapi nurmen pois ja toimitti innokkaille seurakuntalaisille multa-hiekkaseosta, joka talkoohengellä levitettiin paikalleen. Kedolle rakennettiin myös hyönteishotelli.

– Keräsimme vähän sponsoreita ja saimme niittysiemeniä puutarhaan sekä auringonkukkien, krassien ja tuoksuherneiden taimia, joita kasvatimme itse ja jaoimme jumalanpalveluksissa seurakuntalaisten kasvatettavaksi. Kaikki huipentui kesäkuun alussa Luomakunnan messussa, jossa niitty siunattiin ja pidettiin pienet puutarhajuhlat sekä istutettiin taimia ja kylvettiin siemeniä.

Tämä on ollut hieno projekti.

Sittemmin Männistön seurakunta on palkannut nuoria kesätöihin kastelemaan ja hoitamaan puutarhaa. Siponmaa sanoo, että myös muut seurakunnat ovat olleet kiinnostuneita projektista. Hän itse haaveilee, että taimikasvatus laajenisi.

– Sitä voisi jatkojalostaa pitkällekin. Taimia voisivat kasvattaa esimerkiksi ihmiset, jotka asuvat pitkään laitoksissa tai vaikka lasten perhekerhoissa. Tämä on ollut hieno projekti, joka syntyi todella vaivattomasti ideasta toteutukseen ja pitää kiittää seurakuntaa, että he lähtivät tätä avoimesti tukemaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut