Lisää uudenlaisia etätyötiloja Kuopioon: "Moni haluaa tehdä edelleen töitä etänä, mutta kaipaa toisinaan toimiston palveluita ja yhteisöä"

Etätyön yleistyminen on saanut yritykset tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja kotikonttoreille.

Etätyön yleistyessä koronapandemian myötä on Kuopioon myös syntynyt ja syntymässä yhä enemmän vuokrattavia työtiloja niin yksilö- kuin ryhmäkäyttöönkin vaihtoehtona kotikonttoreille.

Esimerkkinä tästä syyskuussa Kuopion keskustassa toimintansa aloittaa monipuolisia etätyötiloja ja vapaa-ajan tiloja tarjoava Ofisio. Yrittäjät Anni ja Emma Lantta kertovat ajatuksen syntyneen korona-ajan etätyöbuumista, jonka he uskovat jatkuvan. Sen rinnalle kaivataan kuitenkin yhteisöllisyyttä.

– Moni haluaa tehdä edelleen töitä etänä, mutta kaipaa toisinaan toimiston palveluita ja yhteisöä. Halusimme perustaa tilan, joka tarjoaa vaihtoehdon omalle toimistolle. Ja tilan, joka on avoinna aamusta iltamyöhään, yrittäjät kertovat.

Työtilat on tarkoitettu kaikkien alojen toimijoille; yrityksille sekä yksityisille henkilöille ja myös vapaa-ajan käyttöön. Ofisiossa on jaettuja työhuoneita ja hengailutilaa yhteisöllisyyttä kaipaavalle, sekä pienempiä huoneita keskittymistä ja hiljaisuutta tarvitsevalle.

– Sen lisäksi on kokoushuone, tiimitilaa ja Viiking Musicin sponsoroima studio, jossa voi nauhoittaa podcasteja tai kuvata vaikka vlogeja. Yhteistiloissa ja kahviossa eri alojen ihmisten on mahdollista tavata toisiaan, jakaa ideoita ja solmia uusia yhteistyöverkostoja. Vuokra-aika on muutamasta tunnista useampiin kuukausiin.

Tilat ovat parhaillaan remontissa Snellmaninkadulla ja ennen tilojen avaamista yritys järjestää kilpailun, jonka aiheena on suunnitella ja toteuttaa seinämaalaus kahteen työhuoneeseen. Kilpailuun voivat osallistua taidealan opiskelijat, ammattilaiset tai kuka vain taiteen tekemisestä innostunut.

Halusimme perustaa tilan, joka tarjoaa vaihtoehdon omalle toimistolle.

– Seinämaalausten tekijät saavat näkyvyyden lisäksi 500 euron palkkion, johon yhteistyökumppanimme RPS Brewing ja Record Coffee osallistuvat. Maalit kustantaa RTV ja Tikkurila.

Uudenlaisia työtiloja tarjoaa vuoden vaihteesta alkaen myös KPY Novapolis, joka tiedotti vähän aikaa sitten, kuinka uuden cowork-ympäristön rakennustyöt alkavat kesän lopulla. Kyseessä on noin kahden miljoonan investointi Microkadun torniin. Ajatuksena on vastata koronapandemian myötä tapahtuneeseen työn tekemisen muutokseen ja kyseessä on niin ikään yhteisöllinen, joustava työympäristö, jonka yhteyteen tulee myös kahvila-ravintola.

– Työn tekeminen muuttuu, ja enää välttämättä tilakuluissa säästäminen ei ole yritysten syy käyttää vuokratiloja vaan pikemminkin tarjota erilaisia työympäristöjä henkilöstölle. Cowork-tilojen ensisijainen tavoite on mahdollistaa Novapoliksen asiakkaille joustava ja yhteisöllinen ratkaisu työn muutokseen. Tila on kuitenkin tarjolla myös muille ja myymme sinne cowork-kuukausipasseja, toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen avaa.

Cowork on yhteisöllinen työympäristö, jossa voi joustavasti tehdä töitä ja kohdata muita. Tilaan tulee muun muassa hiljaisen työn tila, neuvottelutiloja ja runsaasti 1–4 hengen etäkokousratkaisuja. Tilan suunnittelusta vastaavat Partanen & Lamusuo Oy ja Hiili & Timantti Oy.

– Uskomme, että yhteisöllinen työympäristö kiinnostaa esimerkiksi pienyrityksiä, työmatkalaisia ja pendelöijiä sekä heitä, joilla on säännöllistä asiointia Savilahdessa.

Etätyö

Etätyö lisääntynyt

Koronapandemian myötä etätyön tekeminen on lisääntynyt voimakkaasti.

Yhä useampi yritys tarjoaa erilaisia tilaratkaisuja etätyöläisille. Myös hotellit tarjoavat etätyötiloja vaihtoehtona kotikonttorille.

Kuopiossa toimivia etätyöpaikkoja on koottu Kuopion alue -verkkosivustolle, jonne yritykset voivat itse ilmoittaa omista etätyötiloistaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut