Kiihtymisvaihe ei estä Kuopiorockia - Tapahtuma lähes loppuunmyyty

Järjestäjien mukaan terveysturvallisuussuunnitelma kattaa kiihtymisvaiheen.

Kuopiorock järjestetään Kuopion Väinölänniemellä torstaista alkaen. Festivaalialueen rakentaminen aloitettiin maanantaina ja läheinen Väinölänniemen uimaranta suljetaan keskiviikkona illalla. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän maanantainen päätös siirtyä koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ei estä tapahtuman järjestämistä.

Siispä 18. juhlavuottaan viettävän festivaalin lavalla nähdään kansainvälisesti menestynyt Nightwish, jonka viimeisimmästä Kuopiorock -vierailusta tulee kuluneeksi jo lähes 10 vuotta. Melodista metallia festareilla tarjoilevat puolestaan ruotsalainen Amaranthe sekä useita radiohittejä tahkonnut alankomaalainen Within Temptation. Monipuolisesta synttärikattauksesta kertovat myös nimet Haloo Helsinki!, Herra Ylppö, Turmion Kätilöt, B lind Channel, Kaija Koo, Juustopäät sekä Antti Tuisku. Kuopion Rock Academyn bändit esiintyvät Väinö Stagella. Kaikkiaan kolmen päivän tapahtumassa kuullaan livenä 40:tä esiintyjää.

– Tapahtuma on lähes loppuunmyyty, ja luvassa varmasti aikamoinen tunnelataus, kun miettii mikä matka kuljettu sieltä alkuvuosilta yhdessä, kommentoi Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen tiedotteessa.

Festivaalin tuotantoryhmä on tehnyt tiiviistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja suunnitellut tapahtumaa viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Tiedotteen mukaan tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelma kattaa myös kiihtymisvaiheen.

Yleisöä otetaan Kuopiorockin koko festivaalialueen maksimikapasitettiin nähden huomattavasti vähemmän, vain noin reilu puolet normaalista eli 10 000 kävijää. Yleisömäärän rajauksella pyritään siihen, että alueella on mahdollista löytää väljempää tilaa rokkaamiseen.

Siivous on tiedotteen mukaan tehostettua, pintojen desinfioinnista huolehditaan tapahtuman ajan ja käsihygieniaan on panostettu. Tapahtumassa on myös vahva maskisuositus, ja maskeja on myös jaossa asiakkaille ilmaiseksi. Kulkureittejä ja alueen eri pisteiden etäisyyksiä on levennetty ja koko Keiliniemi on otettu asiakaskäyttöön anniskelukeitaana.

”Tapahtuma on lähes loppuunmyyty.

– Viime kädessähän turvallisuus on kiinni meidän jokaisen omista valinnoista, joten kehotankin kaikkia juhlijoita vastuulliseen käytökseen, Koskinen toteaa.

Kuopiorock Kuopion Väinölänniemellä 29.7.–31.7.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut