Jumalaton ralli pitkin Savoa - Uskonnottomille järjestetään oma kokoontumisajo

Pekka Nieminen järjestää uskonnottomien moottoripyöräajelun ensi lauantaina.

Pekka Nieminen on itse harrastanut moottoripyöräilyä 70-luvulta lähtien. Inka Matilainen
Inka Matilainen

Inka Matilainen

Ensi viikon lauantaina 7.8. Kuopiossa on mahdollisuus osallistua hieman erilaiseen moottoripyöräletkaan. Kuopiolainen ateisti ja vapaa-ajattelija Pekka Nieminen järjestää tuolloin Jumalattoman rallin. Kyseessä on erityisesti ateisteille ja vapaa-ajattelijoille suunnattu kokoontumisajo. Nieminen kertoo, että idea rallista on vanha ja se piti toteuttaa jo viime vuonna, mutta silloin esteenä olivat kokoontumisrajoitukset.

– Idea lähti puhtaasti siitä, kun huomasin, että kristillisillä piireillä on paljon erilaisia ralleja ja kokoontumisajoja ja jopa motoristikirkkoja. Mietin, että miksi meillä ei ole ja siitä se sitten lähti. Tämä oli tosiaan tarkoitus järjestää jo vuonna 2020, mutta koronan vuoksi tapahtumaa piti siirtää.

Tapahtuma starttaa lauantaina kello 12 Pitkälahden ABC:lta. Siitä alkaa vajaan 200 kilometrin lenkki pitkin pieniä teitä pitkin Pohjois-Savoa ja päättyy iltabileisiin Kuopion Mahtitallille. Mukaan saa osallistua kuka vain - myös uskovaiset, tulemalla paikalle.

– Ideologialla ei ole merkitystä, eikä sitä keltään kysellä tai tuputeta tai saarnata omaa näkemystämme. Toki jos paikalle tulee uskonnollisen ideologian edustajana niin kannattaa toki varautua siihen, että voi joutua keskustelemaan aiheesta. Mukaan saa osallistua myös autolla. Toiveena on, että paikalle tulisi paljon kuskeja. Lähdemme ABC:lta Karttulaan päin, sieltä länsirannan tietä Pielavedelle jossa pidetään paussi, jonka jälkeen ajetaan Siilinjärvelle ja sieltä taas pieniä teitä Kuopioon.

Nieminen sanoo, että kyseessä on eräänlainen protesti eikä hän ole kuullut, että vastaavaa olisi järjestetty aikaisemmin. Mukaan on tällä hetkellä tulossa joitakin miehen tuttuja ja muun muassa myös hänen oma poikansa, joka on ortodoksi. Nieminen itse kuuluu Joensuun vapaa-ajattelijoihin, koska Savossa yhdistyksellä ei ole omaa jaostoa. Vapaa-ajattelijat edistävät maallista yhteiskuntakehitystä, sekulaaria kulttuuria ja uskonnottomiin siviiliseremonioihin liittyviä palveluja. Liitto edistää myös tiedepohjaista maailmankuvaa, kriittistä ja rationaalista ajattelua sekä humanistista etiikkaa ja elämänkatsomusta.

– Uskokaa tai älkää olen poikani kanssa oikein hyvissä väleissä, vaikka ajattelemmekin eri tavalla.

Ideologialla ei ole merkitystä, eikä sitä keltään kysellä tai tuputeta tai saarnata omaa näkemystämme.

Nieminen itse on moottoripyöräillyt enemmän tai vähemmän 70-luvulta lähtien ja kuulunut pariin moottoripyöräklubiinkin. Vanhemmiten pyöräily on kuitenkin jäänyt vähemmälle. Tapahtumankin hän järjestää täysin yksityishenkilönä ilman erillistä tukea.

– Olen itse matka-ajaja ja tykännyt käydä erilaisissa motoristien tapahtumissa. Tapahtumia kun ei ole parina viime vuonna juuri ollut, ei ole kilometrejäkään kertynyt. Mutta nyt mennään Kuopiossa, jos ei aivan järkyttävä myrsky tule.

Mikä

Vapaa-ajattelijat

Vapaa-ajattelijat – liitto ja yhdistykset – toimivat uskonnottomien oikeuksien puolesta, uskonnon ja katsomuksen vapauden puolesta, yhdenvertaisuuden puolesta, syrjinnän poistamiseksi.

Liitto edistää tiedepohjaista maailmankuvaa, kriittistä ja rationaalista ajattelua sekä humanistista etiikkaa ja elämänkatsomusta.

Lähde: Vapaa-ajattelijat

Kommentoi