Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPS haastaa HJK:n ja uhmaa suurempiaan eurokentillä - Seuraava ottelu pelataan torstaina Helsingin Olympiastadionilla

Kommentti: Etelän media on julistanut HJK:n Suomen kestomestariksi. KuPS loistaa eurokentillä ja on ajamassa HJK:n etumatkaa umpeen.

KuPS venyi viime torstaina yhteen historiansa suurimpaan voittoon lyömällä Konferenssiliigassa itseään kolme kertaa kalliimmaksi noteeratun ukrainalaisen FC Vorsklan. Eurokiireiden keskellä keltamustat ovat kuroneet liigassa HJK:n 9 pisteen etumatkan 4 pisteeseen, jos keltamustat hoitavat rästipelinsä. HJK on puolestaan menettänyt 4 pistettä eurotaipaleensa aikana ja kyykännyt liigajumbo FC Oululle. KuPS on hoitanut pakkopullansa liigassa ja on 7 pelin voittoputkessa. Torstaina on jälleen suuri peli, kun KuPS kohtaa FC Astanan.

Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Janne Oivio ennätti kommentoida jo 5.7., että Veikkausliiga alkaa olla paketoitu. HJK:a ei pysäytä mikään seura Suomessa. Saman lehden toimittaja Eelis Vähätalo heitti vielä paksumman analyysin. Hän kirjoitti, että muut liigan joukkueet voivat lopettaa pelaamisen, sillä HJK dominoi lähivuodet. Toimittajilta oli päässyt unohtumaan, että KuPS voitti jo keväällä HJK:n Suomen Cupissa.

Vähätalo provosoi, että Euroopan seurajoukkueiden hallituksessa oleva HJK:n pomo Aki Riihilahti on neuvotellut sarjajärjestelmän, joka takaa HJK:lle miljoonien eurojen reitin eurokentillä. Hänen päätelmänsä mukaan HJK rikastuu kestomestarina ja ostaa pelaajia, joihin köyhillä Veikkausliigan seuroilla ei ole varaa. Klubi hehkutettiin mestariksi etelän mediassa myös vuonna 2019, kun HJK jäätyi liigassa viidenneksi ja KuPS oli ykkönen.

Mestaruustaistelu ja kenelle ensi vuonna tarjotaan suotuisaa reittiä rikkauksiin, on täysin auki. KuPS ja HJK kohtaavat liigassa vielä kahdesti. Jos KuPS putoaisi eurokentiltä ja HJK onnistuisi kipuamaan lohkovaiheeseen, se vain parantaisi KuPSin mestaruusasetelmia. KuPS on parhaimmillaan liigassa, kun rasitus tasaantuu ja europeleissä omaksuttu vauhti realisoituu tempoksi Veikkausliigassa.

Torstain europelin edellä KuPSin valmentaja Simo Valakari myöntää, että Veikkausliigan mestaruus rakentaa seuralle valoisaa tulevaisuutta. Myös KuPSia kiinnostaa tämänvuotista helpompi reitti lohkovaiheeseen.

– Mestaruudesta saatavan edun vuoksi Veikkausliiga on meille tärkeä kilpailu. Europelit ovat erilaisia ja niistä tuleva urheilullinen hyöty tulee viiveellä, kun pahin otteluruuhka on ohi. Nyt meillä on vastassa Vorslaa kovempi yhdistelmä. Astana on ollut jopa UEFA Championshipin lohkovaiheessa. Heillä on myös tekonurmi ja kausi käynnissä, joten tätäkään etua meillä ei nyt ole.

Meidän vetovoimamme on kasvanut ja seuraa fanitetaan muuallakin kuin Kuopiossa.

Valakari uskoo, että yksittäisissä peleissä voi käydä miten vain kuten on nähty ja joukkue uskoo selviytyvänsä 4. kierrokselle kisaamaan lohkovaiheen paikasta ja suurista rahoista.

KuPS pelaa varmuudella ainakin viitenä vuotena peräkkäin europelejä. Tämä saldo on tehnyt etumatkaa monin kilpailijoihin Suomessa. KuPS on tällä hetkellä HJK:n ykköshaastaja. KuPS markkinointijohtaja Jukka Voutilainen pitää isona juttuna, että Euroopassa on kaatunut seuroja, jotka operoivat monta kertaa suuremmilla budjeteilla kuin KuPS.

– Meidän vetovoimamme on kasvanut ja seuraa fanitetaan muuallakin kuin Kuopiossa. Vain stadionin olosuhteissa olemme toistaiseksi liigan pohjalla. Euroopassa reissaaminen tuo seuralle kuluja mutta myös huomattavia tulovirtoja. Europelien kotiottelun tuotto voi olla 10-kertainen verrattuna liigapeliin ja päälle tulevat Uefan rahat, hehkuttaa Voutilainen.

KuPS - FC Astana pelataan torstaina 5.8. kello 19 Olympiastadionilla.