Kreatorion syksy on täynnä taidetta

T4jken näyttely nähtävillä vain tämän viikonlopun.

Syksy lähestyy, mutta taide eikä Kreatorio lepää. Kuninkaankadulla sijaitsevassa vapaan kulttuurin, hyvinvoinnin ja kohtaamisen projektitila Kreatoriossa on syksyllä luvassa monenlaista taidetta.

Syyskauden avaa ja hip-hop-estetiikkaa tilaan tuo kuopiolaistunut T4JKE, joka tunnetaan muun muassa levynkansien, julisteiden sekä käyttötekstiilien kuvittajana. Hän on tehnyt myös omaleimaisia aikuisten värityskirjoja. Näyttely kestää on nähtävillä vain 13.–15.8. välisenä aikana täydentäen osaltaan Kuopiossa kyseisenä ajankohtana järjestettävän Hood Fest -festivaalin kävijöille suunnattua ”off fest” tarjontaa.

Lokakuun ensimmäisestä päivästä lähtien Kreatoriossa pääsee kokemaan Inhimillisiä asioita valokuvataitelija Hanna Nelimarkan näyttelyssä Inhimillisiä asioita (2019), Kipua (2020) sekä Umpio (2021) teossarjojen kautta.

Body paint artisti Elisa Pentikäisen näyttelyn loka-marraskuun vaihteeseen sitovat puolestaan pyhäinmiestenpäivä ja halloween. Vaikka juhlien teemaa ja kuvastoa voidaan pitää synkkänä, iloitaan niiden kautta myös elämää. Myös Pentikäisen kehonmaalaus- ja maskeeraustaide on mustanpuhuvaa, mutta maskeerauksina sekä tilaustöinä valokuvateoksiin tekemiensä töiden lisäksi hän käyttää body paintingia myös terapeuttisena välineenä tunneilmaisuun.

Tunteiden äärellä Kreatoriossa vietetään aikaa myös joulukuussa, kun tilassa juhlistetaan musiikin ja ehtymättömän luomisen voimaa. Joulukuulle sijoittuvat säveltäjä, muusikko, monitaiteilija Frank Zappan syntymän sekä kuoleman vuosipäivät. Taiteilijan kunniaksi 4.12. järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan hänen urastaan sekä musiikistaan ja osallistujat pääsevät myös nauttimaan kuppikakkuja, makunsa mukaan, joko vihreällä kuorrutuksella tai ilman.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut