Suomiräpin kovimmat nimet Kuopiossa - Viikonlopun hip-hop-tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana noin 7 000 kävijää

Hoodfestin järjestäjät halusivat tapahtuman Oulusta Kuopioon.

Kuopiossa on luvassa todellinen tapahtumaviikonloppu kun kansainväliset suurmarkkinat valtaavat torin, autoharrastajat satamatorin ja kaupungissa aivan uusi hip-hop-festivaali Kuopionlahden kentän. Urbaanin musiikin tapahtuma Hoodfest järjestetään Kuopiossa ensimmäistä kertaa nyt tulevana viikonloppuna ja paikalle odotetaan kahden päivän aikana noin 7000 kävijää. Aikaisemmin tapahtuma on järjestetty Oulussa.

– Meillä on toimintaa ympäri Suomea. Olemme tehneet muun muassa Seinäjoki hip-hop-tapahtumaa. Noissa muissa tapahtumissa olemme huomanneet, että muualta tulevista kävijöistä ja talkoolaisista Kuopio on erittäin edustettuna. Kuopio näyttäytyy meille vahvana räppikaupunkina ja siksi halusimme siirtää tapahtuman sinne. Lisäksi haluamme, että tapahtuma on visuaalisesti siistissä paikassa ja Kuopio on todella upea paikka, kuin piilotettu helmi. On järviä, metsää, Puijon torni, kertoo tapahtuman tuotantopäällikkö-promoottori Tom Kangas.

Tapahtumassa esiintyy joukko suomiräpin kuumimpia nimiä kuten Gettomasa, Pyhimys Gasellit, Mouhous, Kube ja Ibe. Sekä yhdysvaltalainen R.A. the Rugged Man ja saksalainen Snowgoons. Lauantai-illan päätöksessä Pyhimys, Juno, ja Heikki Kuula nähdään yhteiskeikalla. Keikalla esitetään kolmen artistin omaa sekä yhteistä tuotantoa nykyisiltä ja menneiltä ajoilta. Esitys korvaa ravintolarajoitusten vuoksi jatkoilta peruuntuneet Junon sekä Heikki Kuulan soolokeikat. Festivaalilla on varauduttu koronaan ja kiihtymisvaiheen ohjeistuksiin.

– Tapahtumassa on kaksinkertainen määrä tilaa suosituksiin verrattuna sekä riittävästi istumapaikkoja. Siivoukseen on panostettu ja portilla tehdään pistotarkastuksia ihmisten terveydentilaan liittyen. Toimenpiteet ovat jämäköitä, mutta sellaisia, että myös festivaalitunnelma säilyy.

Hoodfest 13.–14.8. Kuopionlahden kentällä. Esiintymässä muun muassa Gettomasa, Kube, Mouhous, Ibe, Nikke Ankara, Aste,R.A. the Rugged Man (USA), Snowgoons (DE),Pyhimys x Juno x Heikki Kuula (3-union), Gasellit. Asa, Yeboyah,OG Ulla-Maija ja Sairas T.

Kuopio näyttäytyy meille vahvana räppikaupunkina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut