Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espresso House Kuopion keskustaan - 50-paikkainen terassi Kauppakadulle

Sisälle 100 asiakaspaikkaa, ulos 50-paikkainen terassi.

Pohjoismaiden suurin kahvilaketju Espresso House tiedotti viime viikolla avaavansa kahvilan syksyllä 2021 Kuopion keskustan Carlsonin tavarataloon. Kahvila aukeaa katutasoon Kauppakadun ja Haapaniemenkadun kulmaukseen. Sisälle tulee 100 asiakaspaikkaa, ja ulos 50-paikkainen terassi.

– Meillä on ikkunat kävelykadulle, johon myös terassi tulee. Kahvila aukeaa tämän vuoden puolella, Espresso House Finlandin maajohtaja Santtu Hellström kertoo.

Hellström sanoo, että keskustaan avattava kahvila poikkeaa jonkin verran yhtiön Matkuksen kahvilasta, vaikka peruskonsepti onkin sama. Yhtiöllä on ollut pitkään halu tulla Kuopion keskustaan, mutta sopivia tiloja ei ole aikaisemmin löytynyt.

– Matkus on erilainen kohde kuin keskusta. Sinne mennään erikseen viettämään aikaa perheen kanssa tai tullaan mökiltä päiväksi ostoksille, jolloin asiakkaiden tarpeetkin ovat erilaisia. Keskustassa kahville tullaan ehkä enemmän ystävän kanssa ja tekemään etätöitä, ja käytetään enemmän kuukausikorttia. Siksi emme lähde hakemaan keskustan kahvilassa samaa kuin Matkuksessa.

Espresso House avasi ensimmäiset kahvilansa Suomessa vuonna 2015. Aluksi kasvu keskittyi pääkaupunkiseudulle, mutta tänä päivänä kahviloita löytyy 25 paikkakunnalta. Viime keväänä Espresso House laajeni Itä- ja Pohjois-Suomeen.

Oy Carlson on Itä-Suomen suurin yksityinen rautakauppa- ja tavarataloketju, joka on perustettu vuonna 1859. Carlsonilla on kolme tavarataloa ja viisi rautakauppaa viidellä paikkakunnalla: Kuopiossa, Joensuussa, Varkaudessa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Meillä on ikkunat kävelykadulle, johon myös terassi tulee.