Torstaijamit saavat jatkoa ensi viikolla: "Maailmalla jameihin saattaa osallistua ihan maailmanluokan huippuartistejakin"

Jameja jatkossa joka kuun ensimmäinen viikko.

Tomi Kämäräisen houstaamat jazz/groove painotteiset jamit saavat jatkoa torstaina 2.9 kello 19 King’s Crwonissa ja jatkossa jamit ovat joka kuun ensimmäinen viikko toistaiseksi.

Jami-iltaan kuuluu aina ”houseband”, joka aloittaa illan lyhyellä setillä. Tämän jälkeen halukkaat pääsevät soittamaan housebandin liidatessa jameja. Torstain 2.9 jameissa kuullaan muun muassa Pohjantien Big Bandissä soittavaa 16-vuotiasta Emil Dobosiewicziä saksofonissa. Paikalla on kevyt soitinkattaus sekä pieni PA. Mukaan kannattaa kuitenkin varata on oma instrumentti mukaan, jos tarve tai halu sitä vaatii.

Kämäräinen itse on asunut Kööpenhaminassa ja New Yorkissa, joissa hän houstasi eli isännöi ja kävi paljon jameissa. Muusikko sanoo, että yleisölle jamit saattaa olla todella hieno kokemus, koska joka kerta lavalle nousee useita täysin uusia kokoonpanoja jami konseptin vuoksi.

– Ainakin jazzin saralla jamit ovat niin sanottu kokoontumispaikka, jossa nuoremmat ja vanhemmat muusikot pääsevät tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan. Maailmalla jameihin saattaa osallistua ihan maailmanluokan huippuartistejakin. Jameissa on hyvä mahdollisuus esimerkiksi aloittevalle muusikolle päästä soittamaan vähän kokeneempien kanssa. Kyseessä kun on open stage -tyylinen ilta.

Jameja Kuopiossa aikaisemminkin järjestänyt Kämäräinen on kiitollinen siitä, että ihmiset ovat löytäneet tapahtumat ja on iltoihin alkanut ilmestyä jo ihan vakiokävijöitäkin.

– Joukossa on alkanut näkyä vakiokasvoja, jotka käyvät syömässä ja nauttimassa livemusiikista. Ravintolakin on valittu tarkoituksella niin, että musiikkia kuunnellessa voi syödä ja seurustella.

Jazzahtavat jamit torstaina 2.9. kello 19 alkaen King’s Crownissa.

Maailmalla jameihin saattaa osallistua ihan maailmanluokan huippuartistejakin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut