Kuopiolaiskuorot järjestävät minipuistokonsertteja ympäri Kuopiota - Suurkonsertissa jopa 200 laulajaa

Suurkuoro esiintyy Snellmaninpuistossa kello 15 alkaen.

Tulevana viikonloppuna Kuopiossa on taas useita tapahtumia. Perinteisiä rompepäiviä vietetään Kasarminpuistossa ja matkustajasatamassa vietetään niin ikään jo perinteikästä Sataman yötä tivoleineen. Niin kutsuttuna venetsialaisviikonloppuna lauantaina järjestetään myös toisen kerran Kuorojen venetsialaiset.

Kuorojen venetsialaiset on kuuden kuopiolaisen kuoron ja yhden lauluyhtyeen yhteistapahtuma, joka on osa Meidän Kuopio -festivaalia. Tapahtumassa kuorot esiintyvät noin vartin mittaisia minikonsertteja pitkin päivää ympäri Kuopiota. Mukana ovat Kuopion Mieslaulajat, Mieskuoro Kuopio-Kvartetti, viihdekuoro Sawo Ensemble, taidelukio Lumitin kamarikuoro, lauluyhtye Veljmiehet, Vimma-kuoro ja kamarikuoro Vox Polaris. Esitykset ovat kaikille avoimia ja niitä on päivän aikana yhteensä 21.

Jaana Turunen lauluklubi Maestrasta kertoo, että tapahtuma saavutti viime kesänä suuren suosion. Idea vastaavanlaisesta toteutuksesta syntyi jo aikaisemmin, mutta korona antoi tapahtumalle pontta.

– Kun Suomi meni koronan takia täysin kiinni viime maaliskuussa loppuivat myös kuoroharjoitukset kuin seinään. Kesäkuussa alkoi kuitenkin näyttää sille, että ehkä tämän idean uskaltaisi toteuttaa ja niin tapahtuma lopulta tehtiin. Saimme siitä valtavasti hyvää palautetta ja aloimme miettiä, että tästä voisi tehdä uuden kauden aloitusperinteen, joka on samalla koronaturvallisempi, kuin sisäkonsertti. Toki kuoromusiikille seinät olisivat paremmat, mutta toisaalta saamme näin tuotua kuoromusiikkia ihmisten ilmoille.

Kuorojen ohjelmistossa on niin klassikkoja kuin popmusiikin helmiä a cappella. Tunnelma vaihtelee serenadeista isänmaalliseen ja herkän romanttisesta tanssijalat liikkeelle saaviin rytmeihin. Kaikki Kuorojen venetsialaisiin osallistuvat kuorot esiintyvät yhdessä suurkuorona Snellmaninpuistossa kello 15. Suurkuoro esittää kappaleet Suomen laulu, Finlandia, On suuri sun rantas autius sekä Kalliolle kukkulalle.

– Suurkuorosta on tullut paljon toiveita. Ja viimeksi se on toteutettu Suomi 100-vuotta-juhlassa. Se tulee varmasti olemaan hieno kun paikalla on pitkälti 200 laulajaa laulamassa.

Suurkuorosta on tullut paljon toiveita.

Tapahtuma alkaa lauantaina Valkeisenlammen ruusutarhasta kello 12.45 Vimma-kuoron ja Mieskuoro Kuopio-Kvartetin esityksellä kello 13.

Siitä jatketaan torin Siskotyttöpatsaalle, jossa kello 13.15 esiintyy taidelukio Lumitin kamarikuoro, kello 13.30 Vimma-kuoro ja kello 13.45 Mieskuoro Kuopio-Kvartetti.

Torilta liikahdetaan Kahvila Kantin terassille, jossa esiintyy Uudelleen taidelukio Lumitin kamarikuoro kello 13.40 alkaen.

Sawo Ensemble aloittaa oman esityksensä Maljalahdenkadun Vanhustenkotiyhdistyksen talon pihassa kello 14 ja taidelukio Lumitin kamarikuoro taas esiintyy samaan aikaan Snellmaninpuistossa. Snellmaninpuistossa Lumitin jälkeen kello 14.15 esiintyy Vimma-kuoro, kello 14.30 Mieskuoro Kuopio-Kvartetti ja kello 15 kaikki kuorot yhdessä.

Snellmaninpuistosta tapahtuma jatkuu kello 15.30 torilla, jossa esiintyy Sawo Ensemble.

Kaupunginteatterin ulkolavalla nähdään neljä kuoroa. Kello 15.40 aloittaa Vox Polaris, siitä jatkaa Sawo Ensemble kello 16, Veljmiehet kello 16.20 ja Kuopion Mieslaulajat kello 16.40.

Ulkolavalta siirrytään Brahen puistoon, jossa kello 16.30 esiintyy Vox Polaris joka esiintyy heti perään kello 17.15 torilla. Vox Polariksen jälkeen torilla nähdään vielä kello 17.30 Kuopion Mieslaulajat.

Tapahtuma päättyy Kummisedän terassille, jossa kello 17 alkaen esiintyy Veljmiehet ja kello 18 Kuopion Mieslaulajat.

Juttua muokattu 27.8.2021 klo 11.45. Korjattu kello 15.30 alkavan Sawo Ensemblen esityksen paikka toriksi ja kaupunginteatterin ulkolavalla ei esiinny kahteen kertaan peräkkäin Vox Polaris vaan kello 16 esiintyy Savo Ensemble.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut