Kuopion ravintolakentällä ollut vilkasta liikehdintää - Uusia tekijöitä sekä vanhojen uudelleenavajaisia

Ulla avaa ovensa tänään Julkulassa, keilaamaan pääsee syyskuussa ja torinkin alle aukeaa uusi pubi.

Kuopion ravintola- ja viihdekentällä näkyy tänä syksynä positiivista liikehdintää. Kaupunkiin on avautunut ja avautumassa niin uusia kuin vanhojakin yrityksiä. Yksi näistä on tänä nimenomaisena keskiviikkona uudelleenavajaisiaan viettävä, legendaarinen Ullan Krouvi, jonka nimi päivittyy Ulla Groovyksi. Avajaisten kunniaksi uudistuneessa ravintolassa on iltapäivästä alkaen jaossa liha- ja kasviskeittoa arviolta 250 ensimmäiselle kävijälle kello 15 alkaen. Avajaiset jatkuvat vielä viikonloppuna.

– Perjantaina ravintolassa esiintyy Anni Ronimuksen irkkubändi ja lauantaina Sami Saari. Molempiin iltoihin on vapaa pääsy ja keittiökin on jo jossain muodossa auki. Varsinainen ála carte -lista on tarjolla kuitenkin vasta seuraavalla viikolla, kertoo yrittäjä Akseli Pesä.

Ravintolassa on tehty iso remontti. Pesä sanoo, että asiakaspaikkoja on saman verran kuin vanhassakin Ullassa, mutta muuten ravintola on uudistunut paljon. Yrittäjällä on paljon ideoita ravintolan suhteen. Tulevaisuudessa on luvassa lisää musiikkiesityksiä, mutta myös mahdollisesti stand upia ja teatteriakin. Vanhasta Ullasta tuttua karaokea ei ole ainakaan viikoittain.

– Karaoke on todennäköisesti spesiaali-iltoina muutaman kerran kuussa. Ajatuksena olisi, että ravintola voisi muuntua monenlaiseen käyttöön ja olen miettinyt esimerkiksi perhebrunsseja. Katsotaan, mitä tässä vielä keksitään. Tärkeintä on kuitenkin, että ruoka on hyvää ja toiveenani olisi kovasti, että Ullasta tulisi Julkulan sydän.

Niin sanottuja uudelleenavajaisia viettää syyskuussa myös Kuopion Keilahalli, uudelta nimeltään Keilakukko Kuopio. Keilakukko avaa ovensa uusissa tiloissa kauppakeskus Vihtorin alakerrassa 10.9. Uudistuneesta hallista löytyy 12 keilarataa, 8 biljardipöytää ja 4 darts-taulua sekä baari. Snookeria uudessa hallissa ei enää pääse pelaamaan. Yrittäjäkolmikon Tommi Poutiainen kertoo, että hallin avajaisia on odotettu ja ratavarauksia on jo tullut varauskalenterin auettua.

– Meillä on tällä hetkellä 150 asiakaspaikkaa, joka voidaan helposti nostaa 250:een, jos tilan ilmanvaihto joskus uusitaan. Toistaiseksi mennään kuitenkin tuolla asiakasmäärällä.

Ajatuksena olisi, että ravintola voisi muuntua monenlaiseen käyttöön.

Poutiainen uskoo, että ydinkeskustassa keilahallin käyttöaika laajenee ja asiakkaita riittää myöhemmällekin iltaa. Vastaavasta on kokemusta Mikkelistä, jossa yrittäjillä on toinen keilahalli.

– Olemme nyt muiden ravintoloiden tuntumassa, joten moni saattaa tulla meillekin vaihtaessaan ravintolaa illan aikana, kuten Mikkelissä jossa ollaan ihan torin nurkalla. Vanhoissa tiloissa iltaelämä loppui kello 22–23 aikoihin.

Pari viikkoa sitten Espresso House tiedotti avaavansa toisen kahvilan Kuopion keskustaan Carlsonin tiloihin kuluvan vuoden puolella.

Osuuskauppa PeeÄssä taas avaa syyskuussa ravintola Hurman entisiin tiloihin uuden, Hospoda Koza nimisen tšekkiläistyylisen pubin.

Kaupungissa on tapahtunut myös omistajavaihdoksia, kun kahvila-konditoria Houkutukset Kuopiossa ja Joensuussa vaihtoivat omistajaa. Pirkko Burman ja Jari Puruskainen myivät Pakkopulla Oy:n koko osakekannan kuopiolaisille yrittäjille, Hanna Kokolle ja Pekka Noposelle. Kokko ja Noponen Noponen ovat toimineet 14 vuotta Kuopiossa Burtsow-konditorioiden yrittäjinä.

Aiemmin kuluvana vuonna on uudistettua muun muassa Sokoksen ravintolamaailmaa, jonka myötä tiloihin aukesi kaksi uutta ravintolaa: gourmet-kebabravintola Döner26 ja aasialaisravintola Raisu.

Kauppakeskus Matkukseen taas on auennut vegaaniravintola Fafa’s.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut