Darkwoods My Betrothed tekee paluun - Kuuntele singlelohkaisu tulevalta albumilta

Tuomas Holopainen tällä kertaa mukana täysjäsenenä. Uusi albumi ilmestyy marraskuussa.

Lähes maailmanlaajuisen kulttistatuksen saavuttanut black/epic metal -yhtye Darkwoods My Betrothed tekee paluun yli kahdenkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Uusi albumi: ” Angel of Carnage Unleashed” ilmestyy 12. marraskuuta Napalm Recordsin kautta. Albumin kappaleet ovat yhtyeen vuonna 1993 perustanut kolmikon Pasi Kankkusen, Jouni Mikkosen ja Teemu Kautosen käsialaa. Toisin kuin 20 vuotta sitten, tällä kertaa Nightwishista suurelle yleisölle tuttu Tuomas Holopainen on nyt bändissä mukana täysimittaisena jäsenenä.

Laulaja Pasi Kankkunen kertoo, että miehet ovat pitäneet yhteyttä säännöllisesti vuosien ajan ja uuden levynkin tekeminen oli vuosikausien ajan puheen asteella. Oikeaa hetkeä albumin tekoon ei kuitenkaan tuntunut löytyvän, kun työt, perhe-elämä ja muut aktiviteetit veivät kaiken ajan.

– Meillä on ollut tapana kokoontua kerran vuoteen viettämään niin sanottua poikien iltaa, jossa bändistä ja uudesta levystä on puhuttu. Kun Nightwish joutui perumaan keikkoja koronan takia, Tuomakselle vapautui puoli vuotta aikaa ja ajateltiin, että nyt tai ei koskaan. Siitä se kuuluisa pallo lähti sitten vierimään.

Darkwoods My Betrothed on alunperin perustettu Kiteellä. Vuosien saatossa jäsenet ovat hajaantuneet ympäri Suomea. Holopainen asuu Kiteellä, mutta Kankkunen ja Mikkonen asuvat Kuopiossa.

Yhtye on julkaissut aikaisemmin kolme täyspitkää. Kankkunen kertoo, että uuden albumin biisit ovat pääosin hänen, Jounin ja Teemun käsialaa niinkuin aiemmillakin levytyksillä. Tuomaksen astuttua vakituiseksi jäseneksi myös Tuomaksen osuus kappaleiden sovitustyössä on ollut nyt selvästi merkittävämpi kuin vanhoina aikoina. Kankkunen sanoo, että vaikka vuosia on kulunut ja miehetkin tahoillaan muuttuneet, loksahtelivat palaset heti paikoilleen kun albumia alettiin työstämään.

– Myös tulevan levyn tekoprosessi on ollut täysin erilainen kun aiemmin. Ennen materiaali treenattiin yhdessä, kun taas tällä kerralla, jokainen on tehnyt omat biisit kotonaan demoiksi, jonka jälkeen niitä on muokattu ja työstetty yhdessä etäyhteyksiä hyväksi käyttäen.

Siitä se kuuluisa pallo lähti sitten vierimään.

Albumin sanoitukset pohjaavat Suuren Pohjansodan (1700-1721) ihmisen historiaan. Uuden levyn ensimmäinen singlelohkaisu on nimeltään ” In Evil, Sickness and in Grief” ja se ilmestyi Suuren Pohjansodan päättäneen Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivään maanantaina 30. elokuuta. Biisistä ilmestyi samaisena päivänä myös lyriikkavideo, joka on katsottavissa muun muassa YouTubesta. Kankkunen sanoo, ettei uusi albumi ole vanhan lämmittelyä, vaan materiaali tuntuu tuoreelta, vaikka tuttuja juttuja sieltä tosifanit varmasti tunnistavatkin.

– Levyllä vierailevat Johanna Kurkela, Aki Koponen (Welkins Boreal), kuopiolainen Tommi ”Tuple” Salmela, Jan Holm (Sam’s Garage) sekä kitarasoolot soittanut Markku Kaustia. Sessiomuusikkona rummuissa on Kai Hahto. Sanoituksista ja yleisesti albumin kontekstistä kiinnostuneille julkaisemme seuraavina viikkoina sarjan blogikirjoituksia, joissa bändimme kertoo tulevan albumin lyriikoiden historiallisista taustoista.

Keikkoja uudelleenkasatulla yhtyeellä ei ole tiedossa, vaikka optio niillekin on olemassa. Kankkunen sanoo, että julkaisujuhlista Kuopiossa on ollut alustavasti puhetta ja yhtye julkaisee myös nimellään oman oluen yhteistyössä Iso-Kallan Panimon kanssa.

– Näistä tiedotetaan sitten erikseen ja lisäksi on tulossa pari muutakin sinkkulohkaisua videoineen syksyn mittaan.

Katso alta maanantaina julkaistun sinkun lyriikkavideo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut