Ei enää testiä lievästi oireilevilta kahdesti rokotetuilta

Pohjois-Savo jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa ja entiset suositukset pysyvät voimassa.

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedotti, kuinka Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin COVID-19 ilmaantuvuus on kohonnut tasolle 73,8 per 100 000 asukasta. Uudet tapaukset ja joukkoaltistumiset on todettu pääsääntöisesti Kuopiossa, muualla on ollut hyvin rauhallista. Myös Kuopiossa tapausten jäljitettävyys on ryhmän mukaan erittäin hyvä, eikä terveydenhuollon kapasiteetin riittävyys ole aiheuttanut ongelmia. Näin ollen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa ja entiset suositukset pidetään voimassa mukaan lukien kiihtymistason maskisuositus.

Ryhmä tiedottaa, että koronatestauksen ohjeistusta on päivitetty siten, että koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos henkilö on täysin rokotettu ja toisesta rokotuksesta on vähintään viikko tai jos henkilö on sairastanut varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Muutos ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä, ovat ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita tai henkilökuntaa tai jotka kuuluvat vakavan koronavirusinfektion riskiryhmään.

Oireettomia henkilöitä tutkitaan edelleen tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella tartuntaketjuja jäljitettäessä sekä sellaisissa olosuhteissa, joissa on kohonnut riski taudin laajalle leviämiselle tai tarttumiselle etenkin riskiryhmiin kuuluviin.

Jäljityksen tavoitteena on tunnistaa altistuneet rokottamattomat henkilöt mahdollisimman varhain keskittyen tilanteisiin, joissa leviämisriski on laaja tai riski taudin leviämisestä vakavalle taudille alttiiden keskuuteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut