Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saara Hanhelasta tuli Karkulahti - Ihana hääjuhla viime viikonloppuna Puijolla

Pariskunnan häät siirtyivät aikaisemmin koronan vuoksi.

Kuopion keskustan puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Saara Hanhela ja Call to action -yhtiön toimitusjohtaja Aki Karkulahti sanoivat toisilleen tahdon viime lauantaina. Vihkiminen suoritettiin Puijon rinteessä, jonka jälkeen hääjuhlia vietettiin noin 80 hengen voimin Puijon Majalla. Samalla Saara vaihtoi sukunimensä Karkulahdeksi.

– Meillä oli ihana hääjuhla, vaikka osa ihmisistä peruikin tulonsa viime hetkellä flunssan tai koronariskin vuoksi. Oli ison juhlan tuntua, Saara kertoo.

Pariskunnan piti mennä naimisiin jo viime vuonna. Viikkosavo kertoi parin hääsuunnitelmista kesäkuussa 2020. Tuolloin kerroimme, kuinka pariskunnalla oli tarkka suunnitelma häistään, joita oli tarkoitus viettää viime vuoden heinäkuussa, mutta pandemian takia häitä siirrettiin tasan vuodella koronan vuoksi. Koronan lisäksi elämään tuli kuitenkin toinen, tällä kertaa iloisempi yllätys, joka siirsi häitä vielä tähän syksyyn.

– Meille syntyi pieni tyttö huhtikuussa. Silloin päätimme alkukesästä, että pidetään häät syksyllä. Seurasimme koronatilannetta ja arvelimme, että syyskuussa juhlien pitäisi onnistua ja päätimme, että joka tapauksessa häät pidetään vaikka sitten pienemmällä porukalla. Ihanaa, että saimme viettää häitä kaikkien meille tärkeiden ihmisten kanssa ja lopulta lähes täysin sillä suunnitelmalla, jonka olimme alussa tehneet.

Saara sanoo, että päivää oli odotettu pitkään. Korona-aika oli suunnittelun kannalta kuormittavaa, koska toiveena oli saada kaikki läheiset paikalle.

– Mutta nyt se vihdoinkin tapahtui. Sitä päivää oli jotenkin elänyt niin pitkään, että tuntui jopa vähän kummalta kun se vihdoin toteutui.

Korona ei lopulta juurikaan varjostanut hääjuhlaa. Perinteisen tervehtimisen ja paritanssit pariskunta jätti pois, mutta muuten pandemia ei juhlaan vaikuttanut.

– Vihkimisen jälkeinen kättely ja halaukset korvattiin vaihtoehtoisilla koronatervehdyksillä. Se tuntui aluksi oudolle, kun ei saanut halata, mutta oli lopulta ihan hauskaa kun ihmiset keksivät mitä erilaisempia tapoja onnitella.

Häiden siirtyessä myös häämatka siirtyi. Tällä hetkellä näyttää, että perheen pienokaisen vuoksi häämatkaa siirretään vielä pikkuisen.

– Menemme häämatkalle vasta ensi vuoden puolella. Tarkoitus on mennä Pohjois-Norjaan. Tästäkin on oma suunnitelma olemassa, jota muokataan tarpeen mukaan.

Maanantaina häiden jälkeen tavoitettu Saara koittaa totutella uuteen sukunimeen ja jatkaa äitiyslomalla ainakin ensi keväälle.

– Ihan perinteistä äitiyslomalaisen arkea tämä ei ole, koska hoidan luottamustoimet ihan normaalisti. Ne työllistävät jonkin verran.