Päivi Taskinen-Kekki aloittaa Viikkosavon päätoimittajana ensi viikolla

Päivi Taskinen-Kekki haluaa tehdä viihdyttävää, hyödyllistä ja puhuttelevaa kaupunkilehteä.

P äivi Taskinen-Kekki (47) aloittaa Viikkosavon päätoimittajana ensi viikolla. Päivi siirtyy tehtävään Savossa ilmestyvästä Paikallislehti Sisä-Savosta, jossa hän on ollut viime vuodet päätoimittajana. Päivi on työskennellyt toimittajana Paikallislehti Sisä-Savon lisäksi Ylöjärven Uutisissa ja Kangasalan Sanomissa. Uuden pestinsä myötä Päivi kertoo palaavansa kotiin.

– Päivi palaa nyt reissuiltaan kotiin. Kuopio on ollut minun sydämessäni koko tämän matkan ajan, mitä olen muualla ollut, Kuopion Ranta-Toivalasta lähtöisin oleva Päivi sanoo leveästi hymyillen.

Taustaltaan Päivi on ravitsemusteknikko, hallintotieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, pääaineenaan journalismi. Vuodet ovat kuitenkin kuljettaneet aktiivista naista ympäri maailmaa ja mitä erilaisimmissa töissä.

– Lähdin Kuopiosta maailmalle lukion jälkeen. Menin Tampereella kotitalousopistoon, koska ravitsemusasiat kiinnostivat. Sitten elämä kuljettikin esimiesharjoitteluun Islantiin, kesätöihin Osloon ja vaikka minne muualle. Olin urani huipulla, kun tein kahvilatyöntekijän töitä Tampereen Näsinneulassa, uusi päätoimittaja vitsailee.

Kokeilevasta elämästä on ollut Päivin mukaan hyötyä journalistin työssä, ja kirjoittaminen onkin kulkenut hänen mukanaan koko ajan. Hän haluaa muistuttaa, että aina ei heti tarvitse tietää, mitä haluaa tehdä ja silti saattaa päätyä tekemään sitä, mistä on aina eniten unelmoinut.

– Kirjoittaminen on ollut minulle luontevaa jo nuorena. Tein jo lukiossa juttuja koulun lehteen ja avustajan töitä ravintoalan lehtiin Islannista lähtien. Huomasin ylioppilaslehdestä, että Jyväskylässä on journalismin maisteriohjelma auki, hain ja pääsin. Minulla oli silloin vielä hallintotieteiden opinnot kesken. Tein nekin loppuun vaikka journalismi kiinnosti paljon enemmän. Pisimmät työurani olen tehnyt Kangasalan Sanomissa, Ylöjärven uutisissa ja Sisiksessä.

Hyvä lehti palvelee lukijoita ja kertoo mitä kaupungissa tapahtuu.

Päivin lähisuku asuu Kuopiossa, joten hänellä on ollut läheinen yhteinen kaupunkiin koko elämänsä ajan. Uusi päätoimittaja palaa Kuopioon innostunein ja kiinnostunein mielin, nauttimaan kehittyvän kaupungin positiivisesta ja energisestä sykkeestä.

– Kuopio on kehittynyt vuosien varrella valtavasti erittäin positiiviseen suuntaan. Kaupunkia on kehitetty huimasti ja se käy energisellä sykkeellä. Sellaiseen virtaan on mukava hypätä mukaan.

Kuopiolaisille lukijoille Päivi haluaa tehdä viihdyttävää, hyödyllistä ja puhuttelevaa kaupunkilehteä, joka on mukana ajan hengessä ja paikkakunnan ilmiöissä vahvoja perinteitä unohtamatta.

– Olen todella kiitollinen, että pääsen tekemään perinteikästä lehteä, jolla on pitkät juuret Juhani Ahon ajoista lähtien. Haluan nuo hyvät perinteet säilyttää, mutta tehdä lehteä nykyaikaisilla otteilla. Henkilökohtaisesti olen kiinnostunut ihmisten tarinoista ja ilmiöistä. Hyvä lehti palvelee lukijoita ja kertoo mitä kaupungissa tapahtuu. Ja haluan nostattaa paikkakuntalaisten ylpeyttä omasta kotiseudustaan.

Paluuta Kuopioon Päivi odottaa muutenkin kuin työn puolesta. Intohimoisesti erilaista luontoliikkumista harrastava Päivi odottaa jo nyt Puijon ensilumen ladun aukaisua. Pian hän pääsee myös vaikka joka päivä tekemään ostoksia Kuopion torille, jossa hän on myös nuorena paistanut muikkuja.

– Puijo on minulle hyvin tärkeä paikka ja hiihto on ollut minulle aina rakas harrastus, joten odotan kovasti ensilumenladun aukaisua. Haaveena olisi myös aloittaa taas ryhmäliikunta ja ehkäpä täältä löytyisi minulle sopiva avantouintipaikkakin.

Kuka

Päivi Taskinen-Kekki

Aloittaa Viikkosavon päätoimittajana 11.10.

47-vuotias, aviomies, poika ja miehen tyttäret

Harrastaa maastohiihtoa, patikointia, laskettelua, melontaa ja muuta luonnossa liikkumista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut