Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Aikuisten riskiryhmien rokotukset järjestetään Kuopio-hallissa. Ajanvaraus aukeaa ensi viikolla.

Kuopiolaisten vuoden 2021 kausi-influenssarokotukset alkavat viikolla 44. Aikuisten riskiryhmien rokotukset järjestetään Kuopio-hallissa ajanvarauksella. Rokotusajanvaraus avataan 18.10. ja rokotuksia annetaan Kuopio-hallissa marraskuun ajan.

Kantakaupungin ja Pyörön alueen influenssarokotusten puhelinajanvaraus avataan 18.10. ja se on auki arkisin kello 8–15. Ajan voi varata 18.10. kello 8 alkaen myös sähköisestä ajanvarauspalvelusta ympäri vuorokauden.

Kuopion maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten riskiryhmien rokotukset toteutetaan joukkorokotuksina viikosta 46 alkaen. Maaseutualueiden asiakkaat voivat halutessaan varata ajan myös Kuopio-hallin rokotuksiin.

Neuvoloissa rokotetaan 6 kuukauden – 6-vuotiaat lapset sekä raskaana olevat.

Influenssarokotuksen Kuopio-hallissa ja joukkorokotuksissa saa vain THL:n ohjeen mukaisesti maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettu henkilö.

THL on ehdottanut lisäystä kansallista rokotusohjelmaa määrittävään asetukseen: Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset - Infektiotaudit ja rokotukset - THL. Kuopion kaupunki odottaa asetusmuutoksen voimaantuloa ja tiedottaa kuntalaisille, mikäli myös vakavasti alttiiden lähipiirillä on oikeus maksuttomaan influenssarokotukseen vuoden 2021 kausirokotuksissa. Siihen saakka lähipiiri kuuluu maksuttomien rokotusten ulkopuolelle.

Jos kuntalainen haluaa pneumokokkirokotuksen influenssarokotuksen yhteydessä, on hänen otettava yhteyttä oman asuinalueensa hoitotiimiin. Jos lääkäri määrää hänelle pneumokokkirokotteen, tulee rokotteen ottajan ostaa rokote apteekista ja viedä se mukanaan rokotuspaikalle.

Tarkemmat tiedot rokotuspaikoista ja -ajoista julkaistaan paikallislehdissä viikoilla 41 ja 43. Tiedot löytyvät myös kaupungin verkkosivuilta kausirokotukset-sivulla olevasta ilmoituksesta.

Koululaisten ja opiskelijoiden rokotuksista tiedotetaan oppilaitosten omissa viestintäkanavissa.

Lisätietoa rokotuksista voi tarvittaessa kysyä oman alueen hoitajilta, joiden yhteystiedot löytyvät www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin -sivulta.