Liikuntaluurista saa vinkkejä kuntoiluun – Kuntoportaat ja rauhalliset uintiajankohdat tapetilla puheluissa

Liikunnanohjaaja Petra Haverinen kannustaa aloittamaan liikunnan harrastamisen vaikka keppijumpasta, joka liikuttaa koko kehoa. Liikuntaluurista saa lisää vinkkejä. Päivi Taskinen-Kekki
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Kuopion kaupunki on ottanut käyttöön uuden Liikuntaluuri-palvelun, jonka tavoitteena on auttaa ja palvella kaupunkilaisia erilaisissa liikuntaan liittyvissä kysymyksissä.

– Liikuntaluurin tarkoituksena on olla mahdollisimman matalan kynnyksen palvelua. Kaupunkilaiset voivat soittaa Liikuntaluuriin erilaisissa liikuntaan liittyvissä asioissa, Kuopion kaupungin liikunnanohjaaja Petra Haverinen valottaa.

– Liikuntaluuriin voi soittaa esimerkiksi liikuntapaikkoihin, harrastusmahdollisuuksiin tai liikunnan aloittamiseen liittyvissä asioissa.

Ensimmäisen kerran kaupungin liikunnanohjaaja vastasi luuriin toissa viikolla ja palvelu sai heti hyvän vastaanoton.

– Muutamia soittoja jo tuli liittyen sisä- ja ulkoliikuntapaikkoihin. Liikuntaluurissa kysyttiin myös kevyempää vaihtoehtoa Puijon portaille, Petra Haverinen sanoo.

– Lisäksi Kuntolaaksoon liittyen kysyttiin rauhallista uintiajankohtaa, jolloin uimahallille olisi kiva mennä perheen kanssa.

Mahdollisimman matalan kynnyksen palvelua.

Haverinen kertoo, että vastaavanlainen Liikuntaluuri-palvelu löytyy Turusta, Oulusta ja Helsingistä.

– Työkaveri huomasi palvelun, ja olimme Helsinkiin päin yhteyksissä asiaan liittyen. Aloimme pohtia palvelua tiimissämme ja aika pian saimme homman alulle, Haverinen taustoittaa.

Aloittelijan on mahdollista saada puhelun aikana pieniä vinkkejä liikunnan aloittamiseen.

– Esimerkiksi ulkoilusta on hyvä aloittaa liikunta. Jo 10 minuuttia ulkoilua on hyvä alku. Aina ei tarvitse tavoitella puolta tuntia tai tuntia, Petra Haverinen kannustaa.

– Jokainen askel on aina eteenpäin ja hyväksi.

Jokainen askel on aina eteenpäin ja hyväksi.

Jos porrastreeni kiinnostaa, niin pitkiltä ja alkuun ehkä myös raskailta tuntuville Puijon portaille löytyy vaihtoehtoja.

– Väinölänniemen katsomon portaita ja matkakeskusta vastapäätä sijaitsevia portaita voi hyödyntää.

Haverinen nostaa esille myös keppijumpan mainiona liikuntamuotona.

– Jokaiselta löytyy kotoa varmasti joku keppi, jolla saa esimerkiksi hartioille hyvää liikettä, hän sanoo.

– Jumppakeppi on todella monipuolinen. Sillä saa tehtyä vaikka koko kehon harjoituksen. Netti on puollollaan erilaisia jumppaohjeita ja varmasti keppijumppa-haulla löytyy pilvin pimein vaihtoehtoja netistä.

Taukojumppaan riittää jo muutama minuutti.

– Nouset ylös ja pyörittelet vähän hartioita. Jos jumppakepin avulla tekee vaikka pystypunnerrusta, niin sehän on jo hyväksi ja saa veren kiertämään, Haverinen mainitsee.

– 10–15 minuuttia on jo riittävä aika keppijumpalle. Siitä on hyvä aloittaa.

Maksuttomaan Liikuntaluuri-palveluun saa yhteyden soittamalla puhelinnumeroon 044 718 2505 tai lähettämällä viestin WhatsAppilla. Palvelu on avoinna torstaisin kello 12–14.

Kommentoi