Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenterveyspäivät järjestetään marraskuussa

Tapahtuma on tänä vuonna puristettu yhteen päivään.

Kuopion mielenterveyspäivät järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuma on kuitenkin puristettu yhteen päivään ja tapahtumaa vietetään maanantaina 29.11. kello 12–20 Kuopion kaupungintalolla. Puheenvuoroja kuullaan päivän aikana non-stoppina.

Tapahtuman pitkäaikainen järjestäjä Risto Asikainen kertoo, että vaikka ohjelma on tiivistetty yhteen päivään, ovat aihepiirit ja puhujat tuttuun tapaan mielenkiintoisia ja keskustelua herättäviä.

– Tässä kohtaa tärkeintä on viestiä, että tapahtuma on yhä elossa. Ja on meillä yhteiskunnallinen näkökulma eli se, miten tärkeää on tuoda näitä asioita esille.

Vuoden 2021 mielenterveyspäivän teemoina ovat digiloikka, nuorten hyvinvointi ja tiede vastaan salaliittoteoriat. Päivän avaa kello 12 Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen. Sen jälkeen jatketaan Digiloikkaa, digiloikkaa, hip hei -teemalla, jossa puhutaan siitä pysyvätkö kaikki digiloikan kyydissä ja mitä seuraa, jos ei pysy. Puheenvuoroissa muun muassa kansanedustaja Hanna Holopainen, Eläkeläiset ry:n toiminnanjohtaja Jan Koskimies, dosentti Kaisa Haatainen, kasvatusjohtaja Juha Parkkisenniemi ja Savon Sanomien toimittaja Marita Tiihonen.

Kello 15 pureudutaan hyvän elämän arkeen nuorten näkökulmasta. Aiheesta puhumassa ovat kansanedustaja Marko Kilpi, emerita professori Eila Laukkanen, päihdelääkäri Ari Kaski, Ensikodinjohtaja Tuomas Kurttila ja apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen.

Päivä päätetään aiheeseen: Uskommeko tieteisiin vai salaliittoteorioihin. Puhumassa muun muassa yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen, THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta, professori Riitta Ahonen, piispa Jari Jolkkonen ja kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen.

Juttua muokattu 26.10.2021 kello 10.20. Lisätty tapahtumapaikka, joka on Kuopion kaupungintalo.