Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPS tavoittelee triplaa sunnuntaina – Diogo Tomasin vanhemmat paljastavat: ”Poikamme on kentällä armoton taistelija mutta luonteeltaan herkkä ja hyväsydäminen”

KuPS on Suomen mestari vuonna 2021, jos se voittaa liigan viimeisessä ottelussa HJK:n. Kuopiossa ei ole koskaan nähty vastaavanlaista jalkapallokauden huipennusta. Mestaruus merkitsi KuPSille rahallista jättipottia ja seurahistorian ensimmäistä kultatriplaa.

KuPSin naiset voittivat mestaruuden, miehet kaatoivat HJK:n Suomen Cupin finaalissa ja pärjäsivät Euroopassa isommilleen. Nyt on tarjolla makein hedelmä, mestarien liiga ja Suomen ykkösseuran status.

Suurella rahalla rakennetulle HJK:lle kullan kirpoaminen KuPSille olisi katastrofi. Siinä missä HJK:n valmentaja Toni Koskela kiristelee hampaitaan, KuPSin kollega Simo Valakari sanoo pelaajille, että pojat nautitaan, pelaamme mestaruudesta.

Sunnuntain peli on Kuopiossa pandemian ajan suurin tapahtuma. Ottelun tunnemyrskyä iltavaloissa ilotulituksineen ei voi verrata laimeaan ruututunnelmaan. KuPS toimisto uskoo, että sunnuntaina rikotaan kaikkien aikojen yleisöennätys. Jalkapallojuhlaan odotetaan 8 000–10 000 ihmistä.

Yleisön joukossa istuvat KuPSin tähtitoppari Diogo Tomasin vanhemmat Eija ja Candido Tomas. Tampereella asuva lääkäripariskunta käy kaikissa KuPSin koti- ja vieraspelissä. Kotiotteluihin heillä on 300 kilometrin matka.

– Kuopiossa usein yövymme ja käymme poikamme kanssa syömässä. Viime sunnuntaina lounastimme ja katsoimme maisemia Puijon tornista. Diogo saa lisävirtaa, kun hän tietää, että isä ja äiti ovat katsomossa. Kun katsomme pojan pelejä, se on viesti, että arvostamme hänen työtään, sanoo isä Tomas.

Lissabonissa lapselle ostetaan jo kapalovaiheessa suosikkiseuran klubikortti.

Portugalilaistaustainen Candidon sukulaisetkin katsovat Lissabonissa RUUTU -sovelluksesta KuPS pelit. Portugalissa kansa rakastaa jalkapalloa ja sukulaispoikaa seurataan tarkasti.

– Lissabonissa lapselle ostetaan jo kapalovaiheessa suosikkiseuran klubikortti. Veljeni seuraa Ruudusta Diogon pelejä. Yhdessä analysoimme hänen onnistumisiaan.

Diogolla on pelaajana pahan pojan maine. Tähtitopparin roolin kuuluu likaisen työn tekeminen joukkueen puolesta. Diogolla on kuitenkin pehmeä puolensa. Hän pitää vanhuksista, lapsista ja erämaiden hiljaisuudesta.

– Diego on hyväsydäminen, auttavainen ja positiivinen persoona. Hän on kentällä armoton taistelija mutta luonteeltaan silti pehmeä. Diogo nauttii yksin matkustelusta ja esimerkiksi Lapin hiljaisuudesta.

Kauppatieteitä opiskelevassa topparissa on taitelijan sivupersoona. Hän osaa soittaa pianoa. Sisäpiirit kertovat, että Diogo poistuu harjoituksista toisen Tampereelta kotoisin olevan Felipe Aspegrenin kanssa. Ystävykset säveltävät yhdessä musiikkia.

KuPSin pelaajat ovat paljon enemmän kuin osiensa summa.

KuPSin hyökkääjä Santeri Haarala on asunut Tampereella samoilla kulmilla kuin Diogo. Hyökkääjä Santeri ja puolustaja ja puolustaja Diogo ovat tehneet kaudella 4 maalia. Arvata saattaa, että Diogo muistuttaa kopissa maaleistaan seuran hyökkääjiä.

Toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo, että KuPSin joukkueen henki on ainutlaatuista. Valmentaja Valakari luo rentoa ilmapiiriä ryhmään, vaikka vaatimustaso säilyy korkeana.

– KuPSin pelaajat ovat paljon enemmän kuin osiensa summa. Tämän ryhmän sisäinen dynamiikka ja ilo on täysin poikkeuksellista. Vastaavaa en ole nähnyt koskaan urallani, kiteyttää Heiskanen.

KuPS pelaa sunnuntaina Väre Areenalla klo 17 alkaen SM-kullasta HJK:a vastaan. Portit aukaistaan poikkeuksellisesti jo klo 15.